Családi titkokat is elárult a hírneves író

Az előadás és a dedikálás után közös fényképek is készültek az íróval
Az előadás és a dedikálás után közös fényképek is készültek az íróval - © Fotó: könyvtár
Sényő – Lebilincselően érdekes délutánt varázsolt előadásával a sényői fiatalok számára a napokban a sényői könyvtárban Nógrádi Gábor IBBY (International Board on Books for Young People – Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa), Janikovszky Éva- és életmű díjas író, költő, forgatókönyvíró és újságíró.

Mesélt a gyerekeknek többek között arról, milyen fontos felfedezni önmagunkban a tehetséget, s hogy még fontosabb azt kibontakoztatni, legyen az az élet bármilyen területe. Felhívta a diákok figyelmét az olvasás fontosságára, hiszen a képzeletünket, a fantáziánkat, kreativitásunkat az olvasás által „edzhetjük”, fejleszthetjük igazán. Beszélt továbbá gyermekkoráról, életének fontos mozzanatairól, írói, forgatókönyv-írói munkásságáról és vidám családi történetekkel, „titkokkal” is szórakoztatta hallgatóságát. Az előadás végén dedikálta az általa írt könyveket, melyeket a gyermekek hoztak magukkal, és természetesen sokan „szelfiztek” is az íróval közösen.

Virággal köszönték meg

Rendkívül hasznos és nagyon színes előadás volt – ezt a gyerekek is kifejezésre juttatták a program befejezésekor, ugyanis virággal és édességgel köszönték meg a nem mindennapi előadást – tájékoztatta lapunkat a Könyvtár­ellátási Szolgáltató Rendszer segítségével és jóvoltából megtartott rendezvényről Horeczkyné Szabó Csilla Anita könyvtáros.

KM

Címkék: , ,hirdetés