Csapások a hongkongi öbölben

Kovács Rita
Kovács Rita
A magyarországi Európa-bajnokság óta először, idén utoljára versenyzett Kovács Rita, a nyíltvízi úszók kontinensviadalának ezüstérmese.

A Világkupa-sorozatának hongkongi állomására utazott el edzőjével, Vajda Tamással, ahol végül negyedik lett 10 kilométeren.

– Valójában 12 kilométert úsztunk, hiszen három kört tettünk meg a hétmilliós város öblének 24 fokos vizében – árulta el a legjobb magyar vizimaratonista.  – A verseny elején öten eltávolodtunk a mezőnytől, aztán a picit szeles időben sikerült az élmezőnyben maradnom. Végül a világranglistát vezető, világbajnoki és Európa-bajnoki aranyérmes német Kamrau-Corestein, az Eb-bronzérmes cseh Pechanova és a szintén volt Eb-első, világranglista-második német Maurer mögött értem célba. Erre a versenyre nem úgy készültem, mint a balatoni Európa-bajnokságra, de fontosnak tartottuk, hogy elinduljak a rangos mezőnyben.

- Utána rendezték meg a szingapúri futamot, amit ismét Kamrau-Corestein nyert meg, így továbbra is vezet a portugáliai zárás előtt. Én a tizenegyedik helyen állok összetettben úgy, hogy a Világkupa-versenyek töredékén vettem részt. Ezzel együtt nincs hiányérzetem, hiszen hét év kihagyás az Eb-ezüstéremmel sikerült emlékezetesen visszatérnem a hosszútávúszás nemzetközi mezőnyébe.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés