Csaposék újra lecsapnának

Ábri Teodóra (fekete mezben) és a Mátészalka kemény ütközetre számíthat Hajdúböszörményben
Ábri Teodóra (fekete mezben) és a Mátészalka kemény ütközetre számíthat Hajdúböszörményben - © Fotó: Janics Attila
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A vitkaiak jó emlékből tápálkozhatnak, a Mátészalka rangadót vív idegenben.


A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport hét végi programjának első megyei fellépője a Nyírbátor. Csapos János csapata az előző körben szabadnapos volt, ami remélhetőleg nem törte meg a lendületet. A nyírségiek ugyanis három eddigi tavaszi mérkőzésükön két győzelmet, plusz a listavezető Kazincbarcika elleni idegenbeli bravúrdöntetlent mutathatják fel. Szombaton (kezdés: 18 óra) a Füzesabonyt fogadják, amely speciel legutóbb „elkapta” a Barcikát. Márpedig az élcsoport olyannyira szoros, hogy a nyolcadik Bátor egy esetleges győzelemmel akár jelentősen feljebb kapaszkodhat.

A vasárnapi (kezdés: 18 óra) menüben a Kisvárda a hazai meccse szerepel az „étlapon”. Türk Ferenc legénysége a sereghajtó Bőcs remélt legyőzésével feledtetheti a balul elsült fehérgyarmati túrát. Erre igazán reális az esély, a borsodiak ez idáig csupán egyszer nyertek – az sem tegnap volt, szeptemberben múlták felül a Hajdúnánást. A megyei rangadón aratott diadal talán szolgál akkora önbizalomfröccsel a Fehérgyarmat számára, hogy sikerrel teljesítse a hevesi turnét. Bár a házigazda csupán a Bőcsőt előzi meg a táblázaton, mindazonáltal a Falcsik-társulat megtapasztalhatta, hogy kellemetlen ellenfél: az őszi „odavágón” döntetlent csikart ki a szatmári katlanban. A Tiszavasvári ismét kényszerpihenőre ítéltetett.

A női fronton érdekelt együttesek közül ezúttal a Vitka és a Mátészalka duó érint az aktuális fordulóban – mindketten vasárnap, vendégként próbálnak domborítani. A vitkaiaknak Kazincbarcikán lesz jelenésük, ráadásul a borsodi kirándulásokról jó emlékeket őriznek. Alig egy hete például az ózdi Lóci DSE-t verték, amely lényegesen erősebb rivális, mint a Barcika. A hazaiak egyetlen riválist, a minden összecsapását elbukó SZEPA KSE-t tudhatják maguk mögött, szóval a beregiek joggal bizakodhatnak az újabb sikerben.

A Mátészalkai MTK rangadóra hivatalos Hajdúböszörménybe. A szatmáriak a második helyen táboroznak, a hajdúságiak negyedikek, a kiélezett szituációt fényesen jelzi, hogy a felek között egyetlen pont a különbség. Az első pozícióba szökkent Kölcsey DSE-Nyíregyháza szabadnapos.

KT
hirdetés