Csehek haltak meg egy horvátországi buszbalesetben

Akt.:
Zágráb/Budapest, 2012. június 23., szombat (MTI) – Az újabb közlések szerint nyolc utas meghalt és 44 megsérült, amikor szombat hajnalban felborult egy cseh autóbusz Horvátországban, az első közlések szerint a balesetben hét ember vesztette életét, de délelőtt újabb holttestet találtak a busz roncsai között, így már nyolcra emelkedett a halálos áldozatok száma.

A balesetben 44-en sérültek meg, közülük három súlyos sérültet – két nőt és egy gyereket – helikopterrel szállítottak kórházba.

A horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) honlapjának közlése szerint a baleset az A1-es (Zágráb és Split közötti) autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében történt, nem sokkal hajnali 4 óra előtt. A Zágráb irányába tartó cseh rendszámú autóbusz egyelőre ismeretlen okból áttörte a két oldalt elválasztó szalagkorlátokat, és a szembejövő gépkocsik sávjában felborult.

A Vecernji List napilap cseh forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a buszon 51-en utaztak a két sofőrrel együtt, akik váltották egymást. A cseh lapok úgy fogalmaztak, hogy állampolgáraikat érintően az utóbbi tíz év legnagyobb közúti tragédiája a horvátországi baleset.

A Horvát Autóklub (HAK) tájékoztatása szerint az autópálya 212-es kilométerénél történt baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták, a forgalmat az alagutat kikerülve a D50-es főútra terelik. Az autópályán és a terelőúton Zára (Zadar) irányába nem sokkal dél előtt már igen jelentős, 18 kilométeres torlódás alakult ki.

 

– MTI –
hirdetés