Csehillel nem járnak csehül a balkányiak

Noha Mirgai László sem lát a jövőbe, de az edző szerint – az új szerzeményekkel – a Balkány erősebb lesz
Noha Mirgai László sem lát a jövőbe, de az edző szerint – az új szerzeményekkel – a Balkány erősebb lesz - © Fotó: Pusztai Sándor
Balkány – Angol alacsonyabb osztályból is érkezett játékos a Balkányhoz.


A Balkány acélos őszi hajrával, utolsó öt fellépéséből hármat megnyerve felküzdötte magát a középcsapatok táborába a megyei első osztályban. A nem mellesleg bajnoki címvédő futballegylet emígyen elhúzta a csíkot a kiesőzónából, a vezetőség semmit nem akar a véletlenre bízni. Igaz, időközben három labdarúgó távozott, ugyanakkor négy új szerzeményt mutathatnak fel, sőt, a térdműtét után fél évre kidőlt Potornai Márk visszatérésével is tovább acélosodhat a keret.

A részletekbe merülve: Illés György és Olajos Gergő egyaránt külföldön vállalt munkát, míg Tatár Eduárd egyelőre nem jelentkezett, velük tehát már nem számolhat a szakmai stáb. Annál inkább a két frissen érkezett, magyar-ukrán kettős állampolgárságú újonccal: a 26 esztendős védő, Csehil János angol alacsonyabb osztályú klubban szerepelt idáig, míg az ugyancsak hátvédként bevethető, 29 éves Onisziko Vadin a Beregszászt erősítette. A leveleki Hajdú Gergő, aki középpályásként és védőként egyaránt harcba dobható szintén csatlakozott a Mirgai-legénységhez. Akárcsak a sényői Ádám Dénes, az ifjú titán jobb oldali támadóként segítheti az együttest a folytatásban.

– Két fiatal és két rutinos játékost igazoltunk, véleményem szerint erősödtünk – közölte Mirgai László, a Balkány szakvezetője. – Első edzőmeccsünkön a DVSC U19 ellen úgy nyertünk 2–0-ra, hogy akár nagyobb is lehetett volna a különbség, ami fontos, mindeközben látványosan futballoztak a srácok. Keményen dolgozunk, még van hat gyakorló mérkőzésünk, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokságra. Az a meglátásom, ezért a fiatal társaságért érdemes lesz Balkányban meccsre járni, nagyon sokat futó, gyors és játékos csapatunk lesz.
Ami a heti programot illeti: a Balkány szerdán a Kótajjal találkozik a Filo sportpályán (17 óra), mégpedig a műfüves felkészülési torna soros fordulójában, amelynek programjában szerepel a vasárnapi (10 óra) Ibrány elleni összecsapás is. Szombaton sem pihen a csapat, amikor Hajdúböszörményben lép pályára.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés