Helyi közélet

2018.04.26. 13:57

Pergetve szeretnének az elsők lenni

Levelek - Versenyt rendeznek vasárnap a Leveleki-víztározón.

Levelek - Versenyt rendeznek vasárnap a Leveleki-víztározón.

Népes tábora van a pergető horgászatnak. Az elmúlt ősszel nagy sikerrel rendeztek meg a Leveleki-víztározón egy ilyen versenyt, s a nagy sikerre való tekintettel április 29-én, vasárnap megismétlik 30 csapat részvételével.

Értékes tárgyjutalmak

Bár a verseny résztvevői csónakból próbálnak minél nagyobb és minél több ragadozó halat megfogni, a tavat lezárják a parti horgászok elől 8 órától 17 óráig, ezért a szervezők a horgászok megértését kérik. Érdeklődőket azonban szívesen látnak, akik a partról kísérhetik nyomon a csapatok küzdelmét a hallal, illetve egymás ellen. Az eredményhirdetésen egyébként értékes tárgyak találnak majd gazdára, hiszen a nyertesek a dicsőség mellé csónakmotort vagy orsót kapnak jutalmul. Ha valaki e sorokat olvasva kedvet érez a verseny iránt, április 27-én – vagyis pénteken – délig a következő telefonszámon még érdeklődhet, illetve jelentkezhet: 06-20/500-6151, valamint további információkat olvashat a Leveleki Horgászparadicsom 2016 közösségi oldalán.

A Leveleki-víztározóval kapcsolatban további információkat is megosztott velünk a tó halgazdálkodási jogával rendelkező cég. Csuka és balin ivadékokat telepítenek hamarosan a vízbe. A vadregényes horgászatokat szeretők számára jó hír, hogy elkészültek a szigeteken lévő faházak, amelyeket a nyáron három vagy hét napra lehet majd bérelni. Akik a szigeteket választják a kikapcsolódás helyszínéül, igazi sporthorgászok, ugyanis a szigetekre érvényes jelszó a következő : catch and release, vagyis megfogni és visszaengedni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában