Cselgáncs Eb – Tóth Krisztián döntős, Joó hetedik, Bor a bronzmeccsen

Kazany – Tóth Krisztián mérkőzés nélkül bejutott a döntőbe, Joó Abigél hetedik lett, míg Bor Barna a bronzéremért küzdhet az olimpiai kvalifikációs kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 90 kilós Tóth negyedik mérkőzésén, az elődöntőben a hozzá hasonlóan Eb-bronzérmes francia Alexandre Iddirrel csapott volna össze, akit három éve megvert eddigi egyetlen mérkőzésükön. A második csata azonban nem jött létre, mivel az ellenfél sérülés miatt nem állt ki, így a KSI világbajnoki ezüstérmese – aki a súlycsoport ötödikjeként biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető – készülhet első Eb-döntőjére.

A 21 esztendős Tóth a 17.23 órára kiírt fináléban a kétszeres Európa-bajnok, vb-második grúz Varlam Lipartelianival találkozik, aki ellen 1-1 a mérlege.

Nem sokkal később a 78 kilogrammban kétszeres Eb-aranyérmes Joó lépett tatamira a bronzéremig tartó vigaszágon, ellenfele a vb-második szlovén Anamari Velensek volt, akitől eddigi nyolc meccsükön hétszer kikapott. A KSI 25 éves versenyzője ezúttal sem találta meg frissebben mozgó riválisa ellenszerét, aki 23 másodperccel a vége előtt leszorította őt, és ipponnal nyert. A hetedikként záró Joó az Eb előtt a kvalifikációs ranglista 11. helyén állt, ami riói kvótát ér a számára.

“Elégedett vagyok a mai nappal, bár éremért jöttem Kazanyba. A negyeddöntőben volt két vitatható ítélet, az ippon biztosan +állj+ után történt” – összegzett Joó Abigél.

A +100 kilós Bor Barnára a vigaszágon a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló észt Juhan Mettis várt, aki ellen 1-0 volt a mérlege. A 29 éves paksi dzsúdós nem sokat teketóriázott, 40 másodperc elteltével leszorította riválisát, és ipponnal nyert. A vb-második magyar a bronzmérkőzésen a grúz Levani Matiasvilivel csap össze, akit a nehézsúly sztárja, a francia Teddy Riner csak intésekkel vert meg az elődöntőben.

– MTI –
hirdetés