Cselgáncs-vb – Bor az elődöntőben

A georgiai Adam Okruashvili és Bor Barna (fehérben) a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi +100 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 2-án.
A georgiai Adam Okruashvili és Bor Barna (fehérben) a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi +100 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 2-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A +100 kilogrammos Bor Barna bejutott az elődöntőbe a budapesti cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.

A 2011-es nyílt vb ezüstérmese harmadik mérkőzésén régi vetélytársával, Adam Okruasvilivel szállt szembe, aki világbajnoki harmadik hellyel és Eb-arannyal is büszkélkedhet. Kettejük különmérlegében a grúz óriás állt jobban előzőleg, hét meccsen aratott öt győzelemmel.

A 30 esztendős paksi dzsúdós alaposan megtornáztatta a grúzt, bő egy percnél fejenátforgatásra, majd két válldobásra is vazaarit kapott, az utolsó akciót pedig leszorítással folytatva végül ipponnal győzött.

A háromszoros Eb-második Bor ellenfele a négy között a brazil David Moura lesz, akitől kikapott eddigi két találkozójukon. A vb délutáni programja 16 órakor kezdődik a Papp László Arénában.

– MTI –
hirdetés