Cselgáncs-vb – Joó és Gercsák nyert, Salánki kiesett

Budapest, 2017. szeptember 1. Gercsák Szabina (kékben) és a kazah Zere Bektaskizi a budapesti cselgáncs-világbajnokság női 70 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.
Budapest, 2017. szeptember 1. Gercsák Szabina (kékben) és a kazah Zere Bektaskizi a budapesti cselgáncs-világbajnokság női 70 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A 78 kilogrammos Joó Abigél és a 70 kilós Gercsák Szabina továbbjutott, a szintén 78 kg-ban szereplő Salánki Evelin viszont kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A kétszeres Európa-bajnok Joó a 32 között a 37 éves portugál Yahima Ramirezzel szállt szembe, aki 1994-ben (!) még kubai színekben lett pánamerikai bajnok. A veterán ellenfél nem tudott mit kezdeni a KSI versenyzőjével, kapta az intéseket, majd a 27 éves magyar a combdobására vazaarit kapott, ami elégnek bizonyult a győzelemhez. Joó a nyolcaddöntőben a kubai Kaliema Antomarchival találkozik.

A honvédos Salánki Evelin számára csak 1 perc 42 másodpercig tartott első világbajnoksága, mivel a kanadai Ana Laura Portuondo Isasi akkor egy csípődobásra kapott ipponnal véget vetett a küzdelemnek.

A korosztályos szinten mindent – olimpiát, világ- és Európa-bajnokságot – megnyerő Gercsák több technikát is tanári szinten mutatott be a kazah Zere Bektaszkizi ellen: hátsó gáncsra, lecsavarásra és horogdobásra összesen hat vazaarit kapott, melyből egyet töröltek utólag. A miskolci versenyzőre a 32 között a francia Marie Eve Gahie vár.

– MTI –
hirdetés