Cselgáncs-vb – Tóth negyeddöntős

Budapest, 2017. szeptember 1. A győztes Tóth Krisztián az üzbég Jahjo Imamov elleni küzdelem végén a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoportjában a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.
Budapest, 2017. szeptember 1. A győztes Tóth Krisztián az üzbég Jahjo Imamov elleni küzdelem végén a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoportjában a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bejutott a negyeddöntőbe a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A vb-ezüstérmes Tóth harmadik összecsapásán, a 32 között az amerikai Matthew Kochhal találkozott, aki mindössze egy világkupa-elsőséggel büszkélkedhet eddig. A hosszú földharcok nem vezettek eredményre, mígnem a KSI versenyzője fél perccel a vége előtt vazaarit kapott válldobására, amellyel kihúzta a végéig.

A 23 éves Tóth nem sokkal később már az üzbég Jahjo Imamovval akaszkodott össze, akit fél percnél földhöz teremtett, és vazaarival vezetett. A kétszeres Ázsia-bajnoki bronzérmes hiába küzdött az egyenlítésért, nem talált fogást a magyaron, aki ezzel bejutott a nyolc közé, és – egyetlen hazai dzsúdósként – biztosan ott lesz a 16 órakor kezdődő délutáni programban.

– MTI –Sporthírek


hirdetés