Cselgáncs-vb – Ungvári és Karakas is továbbjutott

Budapest, 2017. augusztus 30. Karakas Hedvig (kékben) és a benini Zinhoue Chantal Akogbeto a budapesti cselgáncs-világbajnokság női 57 kilogrammos súlycsoportjának versenyében a Papp László Sportarénában 2017. augusztus 30-án.
Budapest, 2017. augusztus 30. Karakas Hedvig (kékben) és a benini Zinhoue Chantal Akogbeto a budapesti cselgáncs-világbajnokság női 57 kilogrammos súlycsoportjának versenyében a Papp László Sportarénában 2017. augusztus 30-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és az 57 kilós Karakas Hedvig is bejutott a második fordulóba a budapesti cselgáncs-világbajnokság szerdai versenynapján.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári a 64 közé kerülésért – a súlycsoportban 73-an indultak – a komolyabb eredmény nélkül álló Tomas Bringasszal találkozott. A háromszoros Európa-bajnok ceglédi versenyző első dobására még törölték a vazaarit, de a következő válldobásra már megkapta azt. A hajrában aztán a 36 éves magyar leszorította chilei ellenfelét, aki 18 másodpercnél kiszabadította magát, így Ungvári két vazaarival nyert. Következő ellenfele a Puerto Ricó-i Jeffrey Ruiz lesz.

Néhány perccel később a világbajnoki bronzérmes Karakas is bemutatkozott a Papp László Sportarénában. A Honvéd dzsúdósa mindössze 15 másodpercet töltött a tatamin, ekkor látványos belső combdobással földre vitte a benini Zinhoue Chantal Akogbetót, és ipponnal győzött. A térdsérüléséből felépült magyarra a 32 között a koszovói Nora Gjakova vár.

A vigaszágra kerüléshez a legjobb nyolcba kell jutni a vb-n.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés