Csellengő diákokra vadásztak Mátészalkán

Csellengő diákokra vadásztak Mátészalkán
© Fotó: police.hu
Mátészalka – Szerinted hány diák akadt fenn az ellenőrzésen?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Mátészalkai Rendőrkapitányság, a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézmények és a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai ellenőrizték 2018. október 13-án Mátészalka belvárosában az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A hatóságok munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távolt az iskolai foglalkozásoktól.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

Tanácsok fiataloknak a biztonságos internethasználathoz:

Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül!
Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!
Célszerű, hogy a szülők meghatározzák, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón!
Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés