Csellengőket ellenőriztek Nyíregyházán

Csellengőket ellenőriztek Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Két eltűnés miatt körözött, szökésben lévő fiatal lány is megkerült az ellenőrzés alatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya, valamint a Nyíregyházi Járási Hivatal Gyámügyi Osztályának munkatársai ellenőrizték 2018. január 23-án Nyíregyháza belvárosában, az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A hatóságok munkatársai több fiatalt ellenőriztek, közülük egy 11 éves és egy 15 éves lányt eltűnés miatt keresett a rendőrség. Az egyenruhások a lányokat a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahonnan meghallgatásukat követően az egyik gyermekotthonba kísérték.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés