Helyi közélet

2017.09.26. 17:02

Varázslatos textilek – ez már nem gyerekjáték

Fehérgyarmat - Évről évre nagyobb (el)ismertségnek örvend városunkban a Gyarmati Vigasságok. A többnapos, programgazdag rendezvényre sokan érkeznek határon túlról is.

Fehérgyarmat - Évről évre nagyobb (el)ismertségnek örvend városunkban a Gyarmati Vigasságok. A többnapos, programgazdag rendezvényre sokan érkeznek határon túlról is. Itt minden képzőművészeti ág bemutatkozhat, az alkotók csodálatos munkákkal vívják ki az érdeklődők elismerését. Az idei vásárban felfigyeltem egy fiatal hölgyre, a 19 esztendős Varga Viktóriára, aki elmesélte: Fehérgyarmaton született, már gyermekként vonzotta a kézműveskedés, barkácsolás, ami nem csoda, hiszen édesapja már akkor is a Fehérgyarmati Városi Modellező Klub elnöke volt.

– Repülőket, hajókat készített, számos technikát ellestem tőle, nem beszélve a mérhetetlen precízségről, türelemről. Ének-zene tagozatos általános iskolába jártam, megtanultam furulyázni, hegedülni, minősítő hangversenyeken és táncoktatáson is részt vettem. A helyi Deák Ferenc Gimnáziumban folytattam a tanulmányaimat, majd elvégeztem a Divat és Művészeti Szakközépiskolát Debrecenben. Megtanultam szabni, varrni, rajzolni, festeni, buzgott bennem az alkotás vágya.

2011-ben az Eramus program keretében egy szemesztert töltöttem óvodapedagógus-hallgatóként Grazban. Megismertem az osztrák intézmények életét, nevelési stílusát. Kiváló eredménnyel diplomáztam, a gyakorlaton nyújtott teljesítményemért és esztétikus eszközök készítéséért, alkalmazásáért a diplomaosztón átvehettem az óvodapedagógus szak legnagyobb kitüntetését, a „Kiváló Óvodapedagógus-jelölt” díjat – büszkélkedett Viktória, aki tavaly férjhez ment, jelenleg a kölcsei óvodában dolgozik.

Immár nem csak gyerekeknek készít játékokat, a felnőtteknek textil-lakásdekorációkat, használati tárgyakat, személyre szóló ajándékokat kínál a hagyományos és a virtuális vásárokon egyaránt. Munkái a Varázslatos textilek nevű Facebook-oldalon tekinthetők meg.

- E. Nagy István, Fehérgyarmat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában