Csendesen a hangos sikerért

Noha az elmúlt időszakban alaposan kicserélődött a kivárdai játékoskeret, a kpus Simon András (balról) az állandóságot és a megbízhatóságot képviseli
Noha az elmúlt időszakban alaposan kicserélődött a kivárdai játékoskeret, a kpus Simon András (balról) az állandóságot és a megbízhatóságot képviseli - © Fotó: Balogh Tamás
Kisvárda – A kisvárdaiak akár a dobogót is célba vehetik tavasszal, különösen, ha az erősítési terv valóra válik.


Más idők járnak. Amikor Kisvárdán, másfél esztendeje a fiatalítás mellett tették le a voksot, borítékolható volt, hogy a zsinórban két bajnoki címet szerzett NB II-es férfi kézilabdacsapat gépezete olykor csikorogni fog. Nos, az aktuális szezonban többször banánhéjon csúszott el: a balul elsült, minimális különbséggel elbukott összecsapások következményeként a sikerkovács edző, Papp József a háttérbe vonult – konkrétan immár csak a junior gárda irányításáért felel. Az utolsó öt őszi mérkőzésen Dévényi János vezényelte a gárdát, amely a negyedik helyre kapaszkodott fel.

– Istenigazából az utolsó öt mérkőzésről tudok érdemben beszélni – közölte nem meglepő módon Dévényi János, a Kisvárda trénere. – Jó képességű a keretet örököltem, hál’ istennek volt egy kis szünet menetközben, amikor jutott idő arra, hogy még inkább összerázódjunk a fiúkkal. Új taktikai elemeket gyakoroltunk, egy kicsit gyorsabb játékra próbáltunk átállni. Négyszer sikerült nyerni, illetve az éllovas Tiszavasvári ellen szoros meccset szenvedtünk vereséget.

Jó néhányszor elsütöttük már korábban, mennyire kiélezett a harmadik vonal Észak-keleti csoportja. A várdaiak hátránya négy pont az elsőként „fordult” Vasvárival szemben, ami egyáltalán nem nevezhető soknak, ugyanakkor a sereghajtó Bőcsöt öt egységgel előzik meg, ez pedig szintén nem megnyugtató különbség.

– A sorsolásunk abból a szempontból sokkal nehezebb, hogy az előttünk álló csapatokhoz, a Tiszavasvárival, a Fehérgyarmattal és a Miskolccal kivétel nélkül idegenben találkozunk – tekintett előre Dévényi János. – Ráadásul egy-két rosszul alakuló mérkőzéssel nagyot lehet zuhanni a tabellán. Ugyanakkor szerencsére Csendes Ádám visszatért Nyírbátorból, belső posztra még egy játékost szeretnénk igazolni a télen, azt mondom, ha az erősítés valóra válik, lesz keresnivalónk a folytatásban. Mivel ennyire tömör a mezőny, nehéz jósolni, de mindent elkövetünk a minél előkelő helyezés elérése érdekében.
KM-KT

Címkék: ,hirdetés