369 sofőrt ellenőriztek Csengerben, négyen ittasan vezettek

Akt.:
369 sofőrt ellenőriztek Csengerben, négyen ittasan vezettek
© Fotó: police.hu
Csenger – A közúti kontroll során négy sofőr bizonyult ittasnak. Velük szemben a mátészalkai rendőrök közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 22-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek. A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt Csengerben összesen 369 járművezetőt ellenőriztek, melynek során négy sofőr bizonyult ittasnak. Velük szemben közigazgatási hatósági eljárást indítottak.
A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain. A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Csenger.
SZON.HU


hirdetés