Egy életre szóló kötelék

Akt.:
A porcsalmai református templom
A porcsalmai református templom - © Archív fotó: a szerző
Porcsalma – Párterapeuta tart előadást Porcsalmán a házasság hete keretében.


A házasság fontossága, a gyermekvállalás felelőssége évről évre mind nagyobb figyelmet kap Magyarországon. Minderre ráerősít a házasság hete is, amelyet az idén február 10-től 17-ig rendeznek meg hazánkban. Számos program hívja fel a figyelmet a tudatos társválasztásra, az életre szóló házastársi kapcsolat jelentőségére. A házasság hete keretében Porcsalmán is várnak programok az érdeklődőkre.

Ádám és Éva

– A házasság hetével kapcsolatos programok már hagyománynak számítanak a településen, hiszen a korábbi években is szerveztünk előadásokat, műsorokat uniós és hazai pályázati támogatásoknak köszönhetően. Az idei két programunkat is pályázat keretében valósítjuk meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Kormos Csaba, Porcsalma református lelkésze. – Igyekszünk olyan előadókat hívni, akik a párterápia és a családterápia színterén dolgoznak. Tavaly például Kozma-Vízkeleti Dániel pszichológus tartott előadást „Mit hozunk otthonról, avagy hogyan határozza meg származási családunk életünket” címmel. Mellette Csókay András idegsebész professzort és feleségét, Daniella asszonyt láttuk vendégül. Nagyon személyes hangvételű lett az a kötetlen beszélgetés, bizonyságtevést adó találkozás lett belőle.

– Ebben az évben dr. Mihalec Gábor párterapeuta érkezik hozzánk, aki neves képviselője a szakmának. Dr. Bagdy Emőke professzor tartott a lelkészeknek egy képzést, s ekkor ajánlotta előadóként Mihalec Gábort, aki a meghívásomat elfogadta. A kapcsolatot cseréld, ne a társad! címmel tart előadást a Szociális Szolgáltató Központ Malomépületében február 6-án 17 órától. A másik programunk Benedek Zalán műsora lesz, aki Ádám és Éva címmel mutat be egyszemélyes vígjátékot a női-férfi kapcsolatokról február 8-án 17 órától szintén a Malomépületben.

Több mint egy papír

Kik szoktak vajon részt venni ezeken a programokon?

– Főleg a helybeli lakosok, de jönnek a környező településekről is – válaszolta Kormos Csaba. – Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Decemberben egy adventi programunk előzetesen megjelent a Kelet-Magyarországban, s akkor Fehérgyarmatról is érkeztek vendégek két autóval. Igyekszünk minél több embert megszólítani azzal a nem titkolt céllal, hogy a keresztény egyházfelekezet a házasság intézményét igen fontosnak tartja. Hirdetni kell és képviselni kell a házasság értékeit, s igyekszünk ösztönözni is a párkapcsolatban élőket, hogy a házasság jóval több, mint egy papír. A házasság egy életre szóló elköteleződés.

MMLCsenger.
SZON.HU


hirdetés