Határsértőket és embercsempészeket fogtak

Illusztráció
Illusztráció
Csengerújfalu, Tyukod – A rendőrök Tyukod és Csengerújfalu belterületén vietnámi és bangladesi migránsokat tartóztattak fel.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsének munkatársai Tyukod belterületén ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsival közlekedő 47 éves ukrán állampolgárságú férfit 2019. február 23-án 23 óra 20 perc körül. A gépkocsivezető négy külföldi utasa, a három vietnámi és egy bangladesi férfi okmányokkal nem rendelkezett és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Nem sokkal később a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Csengerújfaluban szintén ellenőrzés alá vontak egy lenyel honosságú gépkocsit. A járművet egy 19 éves ukrán férfi vezette, akinek négy bangladesi utasa a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a Tyukodon és Csengerújfaluban elfogott illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében a Csengeri Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a 47 éves és 19 éves ukrán férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Csenger.
SZON.HU


hirdetés