Nehéz tavasz előtt áll a Csenger

Akt.:
A Mándok ellen jól játszott a csengeri csapat
A Mándok ellen jól játszott a csengeri csapat - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger – Jobban teljesítettek idegenben, mint hazai pályán.


A szatmári gárda a megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportjának bajnokaként új edzővel vágott neki a megyei első osztály küzdelmeinek. Csík Tibor vezetésével az újonc a tizennegyedik helyről kezdi meg majd a szezon második felét.

– A tabellára nézve azt kell mondanom, hogy jelenlegi helyezésünk nem a legmegnyugtatóbb! Nagy hiányérzetem van az első tizenöt forduló lejátszása után, azt hiszem, hogy nem igazán ez a valós helyezése ennek a gárdának, hanem legalább a tizedik hely környéke – avat be gondjaiba a csengeriek trénere.

Megtört a lendület és a hit

– A statisztika azt mutatja, hogy a pontok csupán harminc százalékát szereztük meg, különösen hazai mutatónk gyenge, nyolc meccsünkön csak öt pontra voltunk képesek, idegenben jobban teljesítettünk, kilenc pontra voltunk jók. Sokatmondó számok ezek, különösen a hazai produkciónk elgondolkodtató. Az önbizalom hiánya előre játékunkban és a kapu előtti szituációkban meglátszott. Az alapemberek sérülései megbontották a csapat stabilitását, a védekezésbeli hibák pedig megtörték hitünket és bizony volt olyan mérkőzésünk is, amelyen nem volt megfelelő a hozzáállásunk, ami gyengítette teljesítőképességünket – elemezte a helyzetet Csík Tibor edző.

Voltak pozitívumok is

– Voltak azért pozitívumai is az első félévnek, itt elsősorban a Mándok elleni hazai győzelemre gondolok. Ezen a meccsen topon voltunk, taktikailag, fizikailag, mentálisan és hozzáállásban is ellenfelünk fölé nőttünk. A Vásárosnamény és a Gyulaháza elleni mérkőzéseinken viszont semmi sem működött, nem mutattunk jól a pályán, fájdalmas vereségek voltak ezek.

– Az őszi szezonban egyik játékosomat sem tudom kiemelni, senki nem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt. Ugyanez vonatkozik rám is, hiszen a csapatról alkotott vélemény az edzői munka tükörképe – fogalmazott kritikusan Csík Tibor.

Csengeri mutatók

Őszi végeredmény

14. 15 4 2 9 21–33 14

Hazai pályán

15. 8 1 2 5 6–18 5

Idegenben

10. 7 3 – 4 15–15 9

Házi góllövőlista. 4 gól: Bodó Richárd, Kövesligeti László. 2 gól: Balogh Árpád, Gaál Krisztián, Lengyel Marcell, Pálfi István. 1 gól: Lázin Botond, Mosdóczi Bence, Osváth Sándor, Vereytsi Erik.

BBCsenger.
SZON.HU


hirdetés