Startol a mennyei megyei – Sikeres rajtban bízik mindenki

A kék mezes balkányiak a Mátészalka, míg a piros mezes csengeriek a Baktalórántháza ellen kezdenek
A kék mezes balkányiak a Mátészalka, míg a piros mezes csengeriek a Baktalórántháza ellen kezdenek - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A nyíregyházi stadion műfüves pályája lesz a Balkány otthona vasárnap.

Több mint három hónap után folytatódik a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A fárasztó, olykor monoton edzések után ismét a labdáé lesz a főszerep, kiderül, kinek hogyan sikerült felkészülnie a tavaszi menetelésre. A menetrend szerint szombaton három, míg vasárnap öt mérkőzésen harsan fel majd a kezdő sípszó.

Nem nyertek a felkészülés alatt

Szombaton a legkorábbi mérkőzésen a dobogó alsó fokán posztoló Nagyecsed pályabetiltása miatt Nyírbátorban fogadja a Vásárosnaményt. Dudás Zoltán, az ellenfél mestere azt emelte ki, hogy ősszel mindkét csapat idegenben volt eredményesebb, ezért nem biztos, hogy a nagyecsedieknek hátrány lesz a bátori albérlet. Szintén ezen a napon a kiesés elől menekülő Csenger Baktalórántházán kezdi a tavaszt, Csík Tibor csapatát fűti a visszavágás vágya, hiszen ősszel fordított felállásban kikaptak mai ellenfelüktől. Az ősz második felében megtáltosodó Mándok a Tiszakanyár vendége lesz, Kiss Gábor, a mándokiak edzője arról beszélt, hogy saját bőrükön tapasztalták, mekkora hátrányt jelent a rossz rajt, ezért most arra törekednek, hogy elkerüljék ezt.

Vasárnap az Ibrány a Gyulaházát fogadja, Bardi Gábor, a vendégek mestere elismerte, nem ők az esélyesek, de tisztességes helytállást ígért. Mirgai László legénysége a nyíregyházi stadion műfüves pályáján randevúzik a Mátészalkával, a vendégek edzője, Tempfli Imre nehéz mérkőzésre számít, mert keveset játszottak ilyen borításon. Siti Ferenc, a Fehérgyarmatiak mestere a felemásra sikeredett felkészülés ellenére bízik a Nyírgyulaj ellen a sikeres tavaszi kezdésben. Erős Gábor, a kisvárdaiak trénere elmondta, hogy egy nagyon jó felkészülésen vannak túl, tisztelik ellenfelüket, de kötelező legyőzniük a Tiszavasvárit. A Nagyhalász–Tarpa derbi mindkét szakvezetője panaszkodott a felkészülésre és a sok sérültre, Márton István, a tarpaiak edzője azt emelte ki, hogy a felkészülés alatt nem nyertek mérkőzést, ezért reméli, hogy a bajnokságban több sikerélményük lesz.

BBCsenger.
SZON.HU


hirdetés