Csengerben lubickolva

Csengerben lubickolva
© Fotó: KM
Az anyák napja és a ballagás közeledtével apait-anyait beleadtak a vendégszerető Szamos-partiak, és azóta elégedetten nyugtázhatják, hogy révbe értek. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Csengernyi teendője, soros portyája közben az ország miniszterelnöke határtalan lelkesedéssel tételesen felsorolta: belátható időn belül hány millió forint ballag milyen céllal és pontosan hová. Bár a szabadságot korlátozó börtön épül a határban, valójában nyitottak minden olyan kezdeményezésre, javaslatra, ami a szatmári emberek javát szolgálja.

A járási tanuszodát szakadó esőben avató Orbán Viktor száraz tényként közölte: a beruházásra 442 millió forintot különítettek el az állami költségvetésből; a helyi ipari park bővítésére, fejlesztésére 650 millió forintot áldoznak; Makovecz Imre építész látványos életművét szem előtt tartó buszpályaudvar épülhet a város főterén; a magyar–román határ túloldalán lévő Vetés ipari parkjához még közelebb viszik a csengeri oldalt; döntés született a Mátészalkát Szatmárnémetivel köldökzsinórként összekötő M49-es főút négysávosításáról is. Megyei kötődésű miniszter, államtitkár állt mellette, a hallgatóság soraiban pedig sok szabolcs-szatmár-beregi potentát itta a szavait.

Nyeregben érezhette volna magát a miniszterelnök korábban is a környéken, de a tavaly decemberre jósolt Nyíregyháza–Tokaj kerékpárút átadása közel fél esztendeje tolódik. Az ígéret szerint a kormányba kapaszkodva tekert volna egyet, ami meghiúsult. A szorgos munkálatokat látva különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy nyárra már elkészül a pedálosok aszfaltkígyója. Addig is ballagjunk, ajándékozzunk meg köszöntésünkkel, jó szóval, meleg szívvel az édesanyákat, mert lehet akármennyi pénz, paripa, fegyver, az igazi kincset ők jelentik.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés