Csengerben lubickolva

Csengerben lubickolva
© Fotó: KM
Az anyák napja és a ballagás közeledtével apait-anyait beleadtak a vendégszerető Szamos-partiak, és azóta elégedetten nyugtázhatják, hogy révbe értek. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Csengernyi teendője, soros portyája közben az ország miniszterelnöke határtalan lelkesedéssel tételesen felsorolta: belátható időn belül hány millió forint ballag milyen céllal és pontosan hová. Bár a szabadságot korlátozó börtön épül a határban, valójában nyitottak minden olyan kezdeményezésre, javaslatra, ami a szatmári emberek javát szolgálja.

A járási tanuszodát szakadó esőben avató Orbán Viktor száraz tényként közölte: a beruházásra 442 millió forintot különítettek el az állami költségvetésből; a helyi ipari park bővítésére, fejlesztésére 650 millió forintot áldoznak; Makovecz Imre építész látványos életművét szem előtt tartó buszpályaudvar épülhet a város főterén; a magyar–román határ túloldalán lévő Vetés ipari parkjához még közelebb viszik a csengeri oldalt; döntés született a Mátészalkát Szatmárnémetivel köldökzsinórként összekötő M49-es főút négysávosításáról is. Megyei kötődésű miniszter, államtitkár állt mellette, a hallgatóság soraiban pedig sok szabolcs-szatmár-beregi potentát itta a szavait.

Nyeregben érezhette volna magát a miniszterelnök korábban is a környéken, de a tavaly decemberre jósolt Nyíregyháza–Tokaj kerékpárút átadása közel fél esztendeje tolódik. Az ígéret szerint a kormányba kapaszkodva tekert volna egyet, ami meghiúsult. A szorgos munkálatokat látva különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy nyárra már elkészül a pedálosok aszfaltkígyója. Addig is ballagjunk, ajándékozzunk meg köszöntésünkkel, jó szóval, meleg szívvel az édesanyákat, mert lehet akármennyi pénz, paripa, fegyver, az igazi kincset ők jelentik.

Ladányi Tóth Lajos0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés