Csengerből két embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés miatt – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. december 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Berendezési tárgyak égtek egy családi ház pincéjében Máriapócson az Ófehértói utcában vasárnap délután. A tűzesethez a nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakóház tulajdonosa a tűz oltását megkezdte, könnyebb sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

A 403-as számú főúton Nyírtura és Nyíregyháza között egy személygépkocsi egy őzzel ütközött, majd kigyulladt és teljes terjedelmében égett vasárnap este. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kettő gyorssugár segítségével a tüzet eloltották. Ugyanitt egy kisbusz, amelyben kilenc ember utazott ütközött egy őzzel. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd a rendőrségi helyszínelést követően vontatókötél segítségével a sérült járművet eltávolították, a közúti akadályt megszüntették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő Újfehértón vasárnap este egy két szintes családi ház fürdőszobájában. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik méréseket végezték, azonban a mérgező gáz jelenlétét nem mutatták ki. Személyi sérülés nem történt. Csengerből két embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. A házban lakók rosszullétre panaszkodtak, az ingatlanban a csengeri önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek, amely kimutatta a szén-monoxid jelenlétét, majd átszellőztették az épületet.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés