Csillagok születhetnek a megyében is

Csillagok születhetnek a megyében is
© Illusztráció: Staracle
Bátorliget – A Bátorligeti Gemini Csillagász Egyesület a múlt héten minden hétköznap előadásokat és ismeretterjesztő bemutatókat, kvízjátékokat tartott megyeszerte.

Az egyesület tagjai 16 településre látogattak el, s volt, ahol óvódásoknak, volt, ahol felső iskolás tanulóknak meséltek az égboltról és titkairól. A következő települések voltak foglalkozások: Nyírpazony, Sényő, Nyírbogdány, Nyírtét, Nyírmeggyes, Papos, Kántorjánosi, Vállaj, Mérk, Penészlek, Nyírkarász, Tiszakanyár, Tuzsér, Tiszaeszlár, Tiszadada, Tiszadob.

Mint Alesenszki Roland, a Bátorligeti Gemini Csillagász Egyesület elnöke elmondta, mindenhol akadtak csillogó szemek, a gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a sok érdekes információt.

– Szeretnénk, ha megyénkből is kikerülne 1-2 csillagász lélek, amire egyébként nagy esély van. Nagyon okos gyerekek alkotják a megyét, fel sem tűnik, hogy az ország északkeleti csücskében bármennyire is elmaradna az oktatási színvonal. Minden dicséret a földrajz szakos tanároknak, akik heti egy óra alatt is maradandót tudnak alkotni. Vannak olyan fiatalok, akik annyira érdeklődőek, hogy saját maguk adtak válaszokat kérdéseinkre, többször is egymás után. Biztos vagyok abban, hogy lesznek itt nagy meglepetések, hiszen sok okos és tehetséges fiatal él az ország keleti felében is.

KM
hirdetés