Csillagos ötöst érdemel a Mátészalka

Az erő a mátészalkai csapattal van, amely ismét az élről várja a folytatást
Az erő a mátészalkai csapattal van, amely ismét az élről várja a folytatást - © Fotó: tudósítónktól
Mátészalka – A Mátészalkai MTK NB II.-es női együttese sikert sikerre halmozott ebben az évben.


Mintha megállt volna az élet. Kerek egy esztendeje, majd az előző szezon végén, miként az aktuális évad „féltávjánál” a Mátészalkai MTK NB II.-es női kézilabdacsapata uralja a bajnoki tabellát. Noha, a szatmáriak nem vállalták a magasabb osztályú szereplést, márpedig ilyenkor gyakran besül a gépezet a folytatásban – ők nem zuhantak apátiába. Éppen ellenkezőleg, az MMTK nem lassított ősszel, bár az is igaz, ezúttal jóval nagyobb harcra kényszerül, mint korábban. Jelenleg csupán minimális különbséggel előzi a második Kölcsey DSE-Nyíregyházát, de például még a negyedik Vitka, sőt az ötödik „kis Loki” is lőtávolon belül. három pontos hátrányban áll ugrásra készen.

– Azt gondolom, hogy a 2017-es esztendő sikerekben gazdag időszak volt számunka – közölte Vakarcs Krisztina, a Mátészalka játékos-edzője, akivel a történtek ismeretében nehéz lenne vitatkozni. – Bajnokságot nyertünk és őszi elsőként fordultunk. Nagyon tartalmas és maradandó volt az elmúlt tizenkét hónap. A csapatom hű maradt egész éves, kiváló formájához. A játékosok a feladatokhoz való hozzáállása példaértékű! Sikerünk titka a sok munka, amit hétről hétre végeznek a lányok. Lelkesedésünk kitartásunk összetartásunk, egymásba vetett bizalmunk, ami a csapatomat jellemzi.
Nos, a szalkaiak ősszel hét győzelem mellett csak a Kölcseyvel szemben maradtak alul, illetve mindjárt a nyitányon, Ózdon végeztek döntetlenre. Tehát hazai pályán még véletlenül sem botlottak.

– Ugyan a Kölcseytől vereséget szenvedtünk, ezen a mérkőzésen megmutatták a lányok, mire is képesek, hisz az első félidőben felhalmozott hétgólos hátrányt sikerült ledolgozni – taglalta a tréner. – Sajnos, a végjátékban nem mi kerültünk ki győztesen, de mégis azt gondolom, ebből is tanultunk. Szintén emlékezetes maradt számomra a DVSC U21 ellen hazai pályán játszott meccs, nagyon jó erőkből álló debreceni csapat ékezett hozzánk. Magas színvonalú, izgalmas találkozót láthattak a nézők. Meg merem kockáztatni, hogy száz helyett százötven százalékot teljesítettek a lányok! Mind a tizenhat játékos küzdeni akarásból, összetartásról egész szezonban nyújtott teljesítményük nálam csillagos ötöst érdemel.

Vakarcs Krisztina mi mást kívánhatna a folytatásra, mint hasonló szereplést.

– Terveink a jövőre nézve, hogy megismételjük az elmúlt idény sikereit. A csapatnak most egy kis pihenésre és új impulzusokra van szüksége. A karácsonyt követően feltöltődve és ugyanolyan elszántsággal fogunk visszatérni a pályára. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolóinknak a fantasztikus hangulatot és szurkolást, ami nagy erőt ad nekem és a csapatnak.

KM-KT
hirdetés