Csinos alakot álmodtak

Gumiszalaggal is voltak gyakorlatok
Gumiszalaggal is voltak gyakorlatok
Nyíregyháza – Életkortól függetlenül örömmel edzették testüket a fitt megjelenés szerelmesei.

Az első nemzetközi pilatesnapot az elmúlt szombaton rendezték meg Nyíregyházán, a Bujtosi városligetben a Pilates-Arokisz Kft. szervezésében.

Kiegyensúlyozott életmód

A több mint ötven résztvevő az eget kémlelte, hisz előző nap eső áztatta a talajt és aznap is gyülekeztek a felhők. Mire a polifomokat, plédeket lerakták a bátor és kíváncsi résztvevők, az ég kegyeibe fogadta a gerinctorna speciális változatának hódolóit.

Dr. Szikora Lászlóné Éva, a tornastúdió vezetője köszöntőjében kiemelte: stresszel terhelt hétköznapjainkban különösen fontos a mozgásszervi bántalmak megelőzése, a kiegyensúlyozott életmód, a test és a lélek harmóniájának megteremtése.
Pozitív gondolkodás

Nagy figyelem övezte Szőke Mariannát, a torna hazai elterjesztőjét és az általa kidolgozott és levédetett gerinctornaprogram tulajdonosát.
A Las Vegasból érkezett nemzetközi mestertréner olyan egyórás gyakorlatsorral dolgoztatta meg a jelenlévőket, hogy még a harcedzettebbek is izomlázat emlegettek másnap.

A Test és Lélek Wellness Akadémia tulajdonosa örömmel tapasztalta: Nyíregyházán is, életkortól függetlenül, örömmel edzik testüket a fitt megjelenés szerelmesei. Márta Anna jógaoktató és életmód-tanácsadó összefoglalta, milyen szerepet tölthet be hétköznapjainkban az ötezer éves jóga, ha azt a pozitív gondolkodással is összekapcsolja a nyugati világban élő ember.

Közben frissítő zöldteával kínálták a szervezők a tornázókat. Ezután speciális gumiszalagos gyakorlatokkal mozgatta meg a ritkábban használt, szinte észrevétlenül dolgozó izmokat Szikoráné Éva. Mint tapasztalt tréner tudja: néhány foglalkozás után nagyságrenddel nő a megjelenés, jobb lesz immár a testtartás, továbbá jelentősen javul a szervek működése is.

Tibeti hangtálak rezgései

A program zárásaként tibeti zenei aláfestéssel, eredeti tibeti hangtálak rezgéseinek segítségével vezetett meditációban pillanthattak tudat­alattijuk mélyére a résztvevők, és vihették át az igen alacsony frekvenciájú agyhullámok működése során átélt élményeiket a hétköznapi életükbe – mindebben dr. Szikora László főorvos és Volomné Tóth Kornélia kalauzolta a vendégeket. Végül pilates- és jógabérleteket sorsoltak ki. Mindenki nyertesnek érezhette azonban magát, mert ez a szombat új megvilágításba helyezte a világról alkotott véleményüket.
hirdetés