Csinosodik, szépül a sényői katlan

Pehely Zoltán az épülő öltözőben
Pehely Zoltán az épülő öltözőben - © Fotó: Mán László
Sényő – A felkészülést már nem Sándor Tamás vezetésével kezdi majd az NB III-as újonc.

A remek szezont produkáló sényői focisták még javában pihennek, a pályán viszont megy a meló ezerrel. Menni is kell, mert augusztus elején jön az NB III-as nyitány, addigra végezni kell a munkákkal. A tavasszal pihentetett centerpálya gyepszőnyege labdapattogásra vár, ám ez csak egy része a rekonstrukciónak.

– A legfontosabb a klubház bővítése, az új öltöző megépítése. Ennek falait már húzzák, a két új résznek egy légtérben kell lennie a már meglévő épülettel. Az egyik régi öltözőben lesz az orvosi szoba és a doppinghelyiség. A mieinknek és a vendégeknek új öltöző épül. Az egyik új vizesblokkal, a másik a régi felújításával Eddig a tervezett ütemben haladunk, mindennek készen kell lennie az augusztusi nyitányra – kezdte a munkálatok summázását Pehely Zoltán polgármester, az egyesület elnökségének tagja, sényői foci mozgatómotorja.

Amennyiben valami közbe jönne, a tartalékpálya baráti kapcsolatok révén a nyíradonyi lesz.

A sényőiek éppen tizenöt esztendeje szintén NB III-as szereplésre készültek, azóta nagyot változott a pálya és környéke.

Edzőpálya a fiataloknak

– Elsőként az edzőpályát tettük rendbe, az igazi ősgyep remek állapotban van. A felnőtt együttes ott fog tréningezni. Újabb utánpótláscsapatot is kell indítanunk, azért az öltöző mögött készül egy hatvanszor negyvenes edzőpálya a fiataloknak – folytatta Pehely Zoltán.

Ami a felnőttek edzőpályáját illeti, az valóban remek állapotban van, két fedett kispad és hordozható kapuk is vannak a játéktér szélén, amely a a centerpályától egy-két percnyi sétára van.

A meccspálya mellett feddett lelátórészek épülnek. A játékoskijárótól jobbra lévő már szerkezetkész, ennek két oldalán is lesznek ülőhelyek, az egyikről a kis edzőpályát is lehet majd látni. Ott a talaj előkészítésével végeztek, már csak a fűmag elvetése van hátra.

Szóval, tennivaló van még bőven, ám alakul, csinosodik a pálya, amit majd tartalommal kell megtölteni.

A felkészülés július ötödikén, csütörtökön kezdődik, akkor találkoznak majd a játékosok és a szakvezetők. Lesznek új focisták is, ám egyelőre még nincsenek publikus szakaszban a tárgyalások. És hogy ki fogja irányítani az edzéseket? Nos, ebben nagyot szól az, amit Pehely Zoltán elárult.

Barátságban, nem haragban

– Nem Sándor Tamással kezdődik a felkészülés. A remek szakember munkájával teljes mértékben elégedett vagyunk, ám most nem jutottunk közös nevezőre és elválnak az útjaink. Barátságban, nem haraggal. Az edzéseket Imrő László és Fiumei Viktor irányításával kezdi majd az együttes – tudatta a látogatás végeztével Pehely Zoltán.

Címkék: , ,hirdetés