Csobbanás helyett kötelezettség

Akt.:
Szaffián Szabolcs (labdával) jól irányzott lövésekkel játszhatja be magát a tuzséri csapatba
Szaffián Szabolcs (labdával) jól irányzott lövésekkel játszhatja be magát a tuzséri csapatba - © Fotó: Racskó Tibor
Tuzsér – A távozó kezdőjátékosok pótlásást kell megoldani a tuzséri csapatnak.

A Tisza-parti hűsölést, láblógatást kiverhetik fejükből a tuzséri futballisták. Holott nyilván megfordult egyesek fejében, hogy a pálya helyett jobb lenne csobbanni egyet, ha már kőhajításnyira a folyópart. A megyei első osztályú csapat tagjainak azonban másfajta kötelezettségei akadnak – jelesül készülni kell.

Lehetőleg minél keményebben. Elvégre Dancs Béla együttese címvédőként melegít (szó szerint, mivel döglesztő kánikulában nyomja az ipart…) a következő idényre.

Mindazonáltal a bajnoki címet megszerző gárda immár bizonyosan nem marad egyben. Sőt, hamar eldőlt, hogy a külföldön munkát vállaló kapus, Szőr István mellett a támadó Soós Tibor is elköszön. Ő az NB III-as Nyírbátorhoz „dobbantott”, ami, tekintve, hogy magasabb nívó – teljességgel érthető. Később az is napvilágra került, hogy a középpályás Lakatos Tamás pótlásáról is gondoskodni szükséges, aki a megye kettes Balkányban folytatja. A fenti lista érzékeny veszteségnek tűnik, stabil kezdőjátékosok távoztak, ez pedig feladja a leckét a szakmai stábnak. Mármint az, hogy megfelelő erősítés után nézzen. Nos, a kemecsei Szaffián Szabolcs a tuzsériak egyik kiszemeltje, neki a középpályás sorban osztana szerepet a vezetőség.

A labdarúgó együtt készül a csapattal, akárcsak a hazai nevelésű, majd Nyíregyházán pallérozódott Jaczina László. A jó felépítésű, húsz esztendős csatár beépítése igazán nemes feladat Dancs Béla számára. Alighanem egy hálóőr igazolását is nyélbe ütik az illetékesek, mert Szűcs Krisztián egyelőre az egyedüli opciót jelenti ezen a kulcsposzton.

A Tuzsér az „osztálytárs” Tiszakanyártól elszenvedett 2–1-es vereséggel megkezdte az edzőmeccsek sorozatát, vasárnap pedig a mezőladányi pályaavatóra volt hivatalos.

– KM-KT –
hirdetés