Csodás szezon megkoronázása Sényőn

Akt.:
Sényő-Carnifex vs. Rákosmente KSK
Sényő-Carnifex vs. Rákosmente KSK - © Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – Ilyen sem volt még: a Rákosmente legyőzésével a legjobb tizenhat között a Sényő-Carnifex.


A déli harangszó előtt kezdődött a Rákosmente KSK elleni kupameccs, és mire alapesetben a levest szervírozták, már vezetett a Sényő-Carnifex! Lakatos László indításával Marics Gábor ugrott meg, a csatárt ugyan „elütötték” a, de a lesipuskás Barcsay Márk 12 méterről a jobb alsó sarokba gurított. A megyei első osztályú futballcsapat még rá tudott tenni egy lapáttal, amikor az ebéd utáni desszert volt esedékes, Barcsay Márk „tálalta” az újabb gólt. Mégpedig egy jobb oldali szögletet követően közelről vágta a léc alá a labdát.

Vagyis, midőn otthon (netán étteremben…) az étkezőasztaltól felálltak a népek, gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. Az NB III-as vendég együttes ugyanis hiába erőlködött, a hazai védelem elsőrangú teljesítményt nyújtott, a „millió” szélről érkezett beadást kivétel nélkül hatástalanította. A Sándor-legénység a második félidőben okosan őrizte előnyét, sőt Marics Gábor lábában maradt a harmadik találat, akinek 14 méterről küldött életerős löketét hárította vetődve a látogatók kapusa. A hajrában egy közeli fejes váltott ki némi ijedtséget sényői körökben, Gagyi Sándor „portás” azonban elhárította ezt a veszélyt is. A hármas sípszót kitörő öröm fogadta házigazdák oldalán, naná, hisz az 1471 fős kis falu egyesülete nagy, jelesül sporttörténelmi sikert ért el a legjobb tizenhat közé jutással. Így volt és lesz még mit megünnepelni, pláne, hogy a csapat frontembere, Fodor András is éppen szerdán ünnepelte 31. születésnapját. A Sényő ugyanis az őszi szezonban valamennyi fellépését megnyerte, legyen az edzőmeccs, bajnoki összecsapás, vagy Magyar Kupa-találkozó. A Kazincbarcika, majd a Rákosmente kiejtésével alighanem az országos hírnév is garantált a folytatásban.

KM-KT

Labdarúgás: Magyar Kupa
A legjobb 16 közé jutásért

Sényő-Carnifex–Rákosmente KSK 2–0 (2–0)

Sényő, 350 néző, v.: Ducsai (Berényi, Szarvas).

Sényő: Gagyi S. – Phrakonkham, Klepács, Bodó G., Szűcs F. – Ács Á., Fabu M. – Fodor A. (Haburcsák K., 91.), Lakatos L. (Haburcsák B., 80.), Barcsay M. – Marics G. (Kállai G., 71.) Edző: Sándor Tamás.

Rákosmente: Fülöp G. – Simita, Tóth P., Dóczi, Kovács K. – Balaskó, Vattai, Forgács (Torkos, a szünetben), Berki I. (Herczeg L., a szünetben) – Kerék A., Lucz (Nyúl, 71.). Edző: Helm András.

Gól: Barcsay M. (3., 27.)

Mesterszemmel

Sándor Tamás: – Óriási gratuláció jár a csapatnak, amelynek valamennyi tagja csupaszív játékot mutatott be. Olyannyira, hogy az ellenfélnek igazán komoly helyzete nem is adódott. Csodás szezont zártunk, de mint tudjuk, minden csoda három napig tart. Most szusszanunk egyet, majd újult erővel folytatjuk a munkát.

Helm András: – Gratulálok az ellenfélnek.Sporthírek


hirdetés