Csődbe mehet a Budapest Honvéd

Csődeljárás megindítását kéri a Budapest Honvéd labdarúgó egyesületével szemben a klub ügyvezetője.

Kiss Zsolt a Független Hírügynökségnek elmondta, az egyesület nem tudja fizetni tartozásait, és ilyenkor hivatali kötelessége megindítani a cégbíróságon a csődeljárást. Közben megszakadtak a tárgyalások Piero Pini, a Honvéd FC többségi tulajdonosa, és az eddigi egyetlen, az egyesület megvétele iránt érdeklődő befektetőcsoport között.

A klub ügyvezetője, Kiss Zsolt a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az egyesület elérte működőképessége határát, ami annyit jelent, hogy a tartozásokra nincs megfelelő anyagi fedezet. “Ebben az esetben a klub ügyvezetője köteles a cégbíróságon ezt jelenteni, és a csődeljárás megindítását kell kérnie. A csődközeli állapotot megfelelő okmányokkal kell alátamásztani, ám mivel ez még nem áll rendelkezésünkre, ezért ezt még nem tettem meg. A teljes könyvelési anyag Pini úr birtokában van és azt ő kérésemre nem adta át, ami törvénytelen, ezért ez ügyben is a cégbíróságtól kell törvényes segítséget kérnünk.” – mondta el Kiss Zsolt.

A Független Hírügynökség kérdésére, hogy miért gondolta meg magát a Csiba Gábor által vezetett befektetői csoport, Kiss Zsolt elmondta, hogy még korábban, a tulajdonrészét eladni kívánó Pini megbízásából ő keresett befektetőt. Az első megbeszélésen azonban Pini nem jelent meg, majd bejelentette, hogy nem is biztos, hogy eladja részesedését. Közben kiderült, hogy Dunaújvárosba szeretné költöztetni a klubot, a terv azonban különböző okok miatt végül meghiúsult. Kiss Zsolt szerint ekkor Pini nem a klub valós anyagi helyzetével megegyező papírokat nyújtott át Csibának, és ekkor megszakadtak a tárgyalások.
hirdetés