Magyarország

2010.08.27. 15:36

Nem támogatja a belvárosi kerületek összevonását az MSZP

<p>Száz-kétszázszoros különbség van a jobboldali, illetve a baloldali vezetésű önkormányzatok gazdálkodása között, a jobboldaliak rovására - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor. A tájékoztatón jelen volt Verók István, a szocialisták VI. kerületi polgármester-jelöltje is, aki elmondta: tiltakozik a belvárosi kerületek összevonási terve ellen.</p>

Szanyi Tibor példaként a fővárosi VI. kerületet említette. Elmondta: a belvárosi kerület költségvetése nullaszaldós és az adósságállománya is minimális. Az MSZP kampányfőnöke szerint ennek egyik oka, hogy a VI. kerület idősbarát önkormányzat, a másik pedig, hogy a kerület befogadó önkormányzat és teret ad a vállalkozásoknak.

Verók István, a VI. kerület jelenlegi, és az őszi önkormányzati választásokon újrainduló polgármestere azt mondta, hogy tiltakozik a belvárosi kerületek összevonási terve ellen. A politikus elmondta: nyolc éve 3 milliárd forint adóssággal vette át a kerület vezetését, amely mostanra nullszaldóssá vált. Terézváros önkormányzata nem vett fel hitelt és kötvényt sem bocsátott ki.

Verók István a belvárosi kerületek tervezett összevonásáról azt mondta, hogy nem támogatja az elképzelést. Hozzátette: ha ez megtörténne, akkor a jól gazdálkodó VI. kerületieknek kellene kifizetnie a rosszul működő önkormányzatok, például az V. kerület, adósságát is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!