Csoki tojást kaptak a szabályosan közlekedők

Csoki tojást kaptak a szabályosan közlekedők
© Fotó: police.hu
Nyírbátor, Tiszavasvári – A nyírbátori és a tiszavasvári rendőrök a fokozott ellenőrzések ideje alatt szabályosan közlekedőket csoki tojással “jutalmazták”.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a “Balesetmentes Húsvét” prevenciós program keretében 2018. március 26-án Nyírbátorban ellenőrizték a gyalogosokat és a kerékpárral közlekedőket. A rendőrök a szabálykövető közlekedőket csoki tojással „jutalmazták”, ezzel is ösztönözve őket arra, hogy a közúti közlekedés szabályait mindig tartsák be. Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza.

A gyalogosok és kerékpárosok részére baleset-megelőzési tanácsainkat itt olvashatják.

A hétvégén a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai tartottak fokozott közlekedési ellenőrzést. A közúti kontroll elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult. A rendőröknek összesen 24 esetben kellett közigazgatási hatósági eljárást kezdeményezniük biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A szabályosan közlekedők viszont húsvéti tojást kaptak ajándékba. Felhívjuk a közlekedők figyelmet, hogy soha ne feledkezzenek meg a passzív biztonsági eszközök használatáról, melyek baleset bekövetkezése esetén akár életet menthetnek! A közlekedők a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a megye teljes területén.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés