Csökken az üzemanyagok ára

Csökken a benzin ára
Csökken a benzin ára
Szerdától a benzinért 5, a gázolajért 3 Ft-tal kell kevesebbet fizetni. A Mol legutóbb egy hete csökkentett árat.

Szerdától ismét olcsóbban lehet tankolni. A gázolaj három, míg a benzin öt forinttal lesz olcsóbb – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a holtankoljak.hu internetes portál. Információik szerint a gázolaj 242, a benzin 248 forintba kerül majd átlagosan literenként.

A Brent típusú kőolaj utoljára két éve volt ilyen olcsó. Az áresést gyorsítja, hogy az idei tél eddig egyáltalán nem hozott hideget, és így óriási készletek halmozódtak fel fűtőolajból, különösen az Egyesült Államokban. A kedvező folyamatnak köszönhetően szerdától újra olcsóbban lehet tankolni: a gázolja ára három, a benziné öt forinttal megy lejjebb.

A holtankoljak.hu számításai szerint a benzinkutak többet keresnek az olcsó üzemanyagon, mint amennyit a háromszáz forint feletti árak idején. A gázolaj 242, a benzin 248 forintba kerül majd átlagosan literenként. A benzinkutak természetesen eltérhetnek ettől az árszintől.

2006 augusztus 4-én volt az árcsúcs. Akkor az európai piacokon egy tonna 95-ös több, mint 807 dollárba került. Itthon a kutaknál 308 forintot kellett fizetni literenként. December végén a piaci ár csaknem 35 százalékkal, 530 dollárra mérséklődött, ekkor a magyar kiskereskedelmi ár 257 forint volt.
hirdetés