Csökkent a torlódás az átépített csomópontnál

Akt.:
Csökkent a torlódás az átépített csomópontnál
© Fotó Sipeki Péter
Nyíregyháza – Minden felülvizsgálható, de a cél továbbra is a nagyobb áteresztőképesség.

A Mező utcai csomópont kialakításával kapcsolatban többször jelent már meg információ, így túlzás, hogy a nyíregyházi önkormányzat nem válaszolt – reagált csütörtöki cikkünkre illetve megkeresésünkre a városháza sajtószóvivője.

Rendes Sándor hangsúlyozta: – Köszönünk minden visszajelzést, jobbító szándékú észrevételt. Ahogy a tegnapi írás címe: „Kisebb a torlódás az új csomópontban”, illetve az olvasói levél bevezetője is felhívta rá a figyelmet: csökkent a torlódás, nagyobb lett az áteresztőképesség.

Utóvizsgálatot kell végezni

– Pont ez volt az önkormányzat által elgondolt és a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult fejlesztés célja. Ezzel együtt mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy a forgalomirányító jelzőlámpák követelményeiről, tervezési, telepítési és üzemeltetési előírásairól szóló 41/2003.(VI.20.) GKM rendeletben foglaltak szerint, az üzembe helyezést követő 3 hónap elteltével utóvizsgálatot kell végezni, s a szükséges módosításokat végre kell hajtani. Tehát van lehetőség az utólagos változtatásra is.

Évtizedes problémát orvosoltak

– Ugyanakkor a jelentős fejlesztés kapcsán egy olvasó véleményét kiragadva nem kaphatott a tegnapi cikk alapján teljes képet a nyilvánosság. Azt ugyanis elfelejtették hozzátenni, körüljárni, megvizsgálni, hogy a projektben három teljesen új, jobbra kanyarodó sáv lett kialakítva, ami nagyot könnyít a korábbi, a csúcsidőkben sokszor kaotikus, évtizedek óta fennálló helyzeten. Ráadásul hozzánk olyan vélemények is érkeznek – mert sokan veszik a fáradtságot a köszönetnyilvánításra –, hogy ezen csomóponton túl is érzékelhető a beruházás hatása: könnyebb lett a forgalom a körút környező szakaszain is.

Mérik a forgalmat

– Összefoglalva: az alapos előzetes forgalomszámlás alapján kialakított működés van most érvényben, de adott a lehetőség a változtatásra, amennyiben ez valós igény lesz és a többség érdekét tükrözi – tette hozzá Rendes Sándor.

KM

Megváltozott a forgalmi rend
Nyíregyháza - Nőtt az áteresztőképesség, de még lehetne javítani. „Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Nyíregyházán, a Mező utcai csomópont átépítését követően megváltozott a korábbi forgalmi rend. Tilos balra kanyarodni a Mező utcáról a Bethlen Gábor utcára, a Bethlen Gábor utcáról a Pacsirta utcár...
hirdetés