Csokonait is idézhetnék a bátoriak

A Katona György vezette nyírbátori játékosokon nem múlik a csapat jó szereplése
A Katona György vezette nyírbátori játékosokon nem múlik a csapat jó szereplése - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A harmadosztályú klub őszi szezonja korántsem csak a futballról szólt, mégis szépen helytállt.

Az előző szezonban az NB III. hetedik helyen végzett Nyírbátorhoz a nyáron hat új játékos érkezett, a vezetőedzői teendőket Szilágyi Krisztián vette át, időközben pedig szorosabb együttműködési kapcsolatot kötött a Nyíregyháza Spartacusszal.

Több pont, mint tavaly

A csapat jó felkészülés után bizakodóan vágott neki az új idénynek. Az első két meccsén csak egy pontot szerzett, utána azonban szépen magára talált, öt találkozójából négyet megnyert, majd beütött a krach. A klubnak súlyos anyagi gondokkal kellett (kell) megküzdenie. A bátori együttes azóta is „bókol úntalan” a szerelmének, és a pályán megtett mindent a folytatásért.

– Rendkívül nehéz fél évet tudhatunk magunk mögött – összegezett Szilágyi Krisztián, a csapat edzője. – Két részre lehet osztani az őszt. Az első hét fordulóban csak a futballal kellett foglalkoznunk. Ekkor még mérkőzésen és edzésen is mindenki a feladatra koncentrált, jó munkát tudunk végezni, a srácok ennek megfelelően dolgoztak. A hetedik fordulótól aztán az addig sem túl rózsás anyagi helyzet olyannyira bizonytalanná vált, hogy a folytatás is veszélybe került. Innentől nagyon nehéz volt. Hétről-hétre zavaró tényezők hátráltattak minket, amik nagyban befolyásolták a felkészülésünket, nem csak az aktuális ellenféllel kellett megküzdenünk. A Tállya és a Sajóbábony elleni vereség (előbbitől 2–0-ra, utóbbitól 3–0-ra kaptak ki – a szerk.) mindenféleképpen ennek tudható be.

Mindezek ellenére a Bátor a tabella nyolcadik helyén áll és három ponttal többet szerzett, mint tavaly ilyenkor. Legyőzték a listavezető Szolnokot és a második helyen álló Jászberényt, három vereségük, köztük a harmadik helyen telelő ESMTK-tól elszenvedett is egygólos volt, ikszeltek a sényői megyei rangadón, a Füzesgyarmat elleni szezonzáróra pedig már a sérülésektől igencsak megtizedelt kerettel kényszerült kiállni.

Igazi sportemberek

– A kilencedik forduló után tértünk magunkhoz, a csapat erejét mutatja, hogy felálltunk – folytatta a tréner. – Ez köszönhető a városvezetésnek is, valamint azoknak az embereknek, akik életben tartották a reményt. Ahogy szezon közben többször is nyilatkoztam, csak dicsérni tudom a játékosokat, nagyon büszke vagyok rájuk, örülök, hogy az edzőjük lehetek. Mindenkinek jár a gratuláció és a tisztelet, ilyen nehéz helyzetben is emberfeletti teljesítményt nyújtottak. Igazi sportemberekről beszélünk, akik mindent megtettek a klubjukért. A pályán már nem tudunk tenni semmit, nekünk csak a remény marad.

Bízzunk benne, hogy nem „csalfa, vak remény” és végképp nem valaminek a vége, mint Csokonai Vitéz Mihály esetében A Reményhez című művében.

Bátori mutatók

Őszi mérleg

8. 16 7 3 6 22–21 24

Hazai pályán

13. 8 3 0 5 7–11 9

Vendégként

4. 8 4 3 1 15–10 15

Házi góllista. 10 gólos: Katona György. 2 gólos: Pálinkás Gergő, Reznek Donát és Terdik Zsolt. 1 gólos: Benkő Balázs, Sárosi Máté, Scheibli Máté, Szegedi Bence, Tóth Márk és Vámos Márk.

MK
hirdetés