Csontit és gilisztát kívánt reggelire a ponty

Fábián József a reggel megfogott ponttyal
Fábián József a reggel megfogott ponttyal - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Mozgalmas volt az élet az elmúlt szombaton a Bujtosi-tó partján. A Bujtosi Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület tagjai környezetvédelmi nap keretében tisztították a tó vizét az elszáradt nádszálaktól, azok pedig, akik idős koruk miatt felmentést kaptak a munka alól, a halak kapására vártak.

Ez utóbbiak között volt a nyíregyházi Fábián József, aki nem is olyan messziről, a Kossuth utcáról érkezett reggel 7 óra körül. Gyakran jön, hiszen éves területi jegyet váltott. A horogra csontit és gilisztát is tett, ami igencsak ízlett az egyik pontynak reggelire, hiszen háromnegyed nyolckor már rá is kapott, de vesztére, mert végül a horgász szákjában kötött ki.

– Egykoron a Tiszára, a Bodrogra szerettem járni, valamint az erdőbényei Köves-tóhoz, ahová főleg az afrikai harcsák miatt mentem, mert finom húsa van annak a halnak. Ma már nem könnyű az utazás, a Bujtosi-tó közelsége tökéletesen megfelel – magyarázta Fábián József, aki a legnagyobb fogásait is elárulta érdeklődésünkre. – Az itt fogott legnagyobb pontyom 5 kiló 80 dekás volt, s akasztottam már meg 3 kilogrammos amurt is. Szívesen horgászom, mert nagyon szeretem a halat, ugyanakkor nyugdíjas koromra jó időtöltés. Amikor ilyen szép idő van, jövök.

MML

Címkék: , ,hirdetés