Csúcsvizit Nagygécen

Orbán Viktor virágot ad át Bözsi néninek
Orbán Viktor virágot ad át Bözsi néninek - © Fotó: Facebook
Soha nem találkoztam Bözsi nénivel. Elnézést is kérek tőle, hogy „lebözsinénizem”. Újabban ugyanis sikk lett felkeresni. Vagy csak bölcselkedni a villámvizit apropóján. Mi több, Nagygécet is felkapták. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Csengersima településrésze önálló falu volt, ám az 1970-es nagy árvíz kíméletlenül elbánt vele, elnéptelenedett, elsorvadt. Csúcs Imréné viszont hű maradt a Szamos közeli helyhez, ott éldegél csendesen, békésen. Amióta a csengeri járási tanuszoda átadásának apropóján arra járó miniszterelnök spontán felkereste és a mozgóképeket közzétette, a malackát „Hello, röfi!”-vel üdvözlő Orbán Viktor oldalán több mint 760 ezren tekintették meg a kisnyugdíjas miliőjét bemutató reality-t. Ha lenne rikkancs, torkaszakadtából kiabálhatná a különböző ízesítéssel, fűszerezéssel tálalt szalagcímeket: „Bözsi néni csalódott, és a pokolba kívánja azt a percet, mikor beengedte Orbánt”, „Bözsi néninél betelt a pohár, elege van a politikusokból”, „A legtöbb Bözsi néni elégedetlen”, „Bözsi néni üzeni: legközelebb Orbánra hívja a rendőrséget”. Lám, sikerült felkavarni a nagygéci állóvizet, minden éhes szájnak lecsipegetni az utolsó cafatokat a gumicsontról.

Kétségünk ne legyen afelől, hogy nem lesz legközelebb, ergo rendőrt sem kell hívnia a nagygéci matrónának. Miért is tenné? A porfelhő elült, Bözsi néni éli a megszokott életét a röfijével a Megmaradás Temploma közelében. Hagyjuk meg neki, hogy eldöntse: áldás vagy átok volt-e neki a vizit, ne más állítsa ki róla a bizit! Legyen nyugta a zaklatóktól, erre van a legnagyobb szüksége. A meglebegtetett kis nyugdíjemelés nem számít.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés