Csúnya egy baleset – de valójában csak mentési gyakorlat

Komplex műszaki mentési gyakorlat
Komplex műszaki mentési gyakorlat - © Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében kedden délelőtt komplex, műszaki mentési gyakorlatot tartottak a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak Nyíregyháza- Kőlaposon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlóbázisán.

Elsőként egy szituációra épülő helyzetben kellett helytállniuk a tűzoltóknak. Két személygépkocsi ütközött össze, az egyik a tetejére borult. A balesetben ketten sérültek meg, a felborult gépkocsi olyan mértékben roncsolódott, hogy a vezető nem tudott kiszállni.

A tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, a felborult járművet ékkel és kötéllel rögzítették, majd feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a balesetet szenvedett férfit.

Ezt követően a hidraulikus vágó mellett, a feszítőhenger, az üvegvágó és a roncsvágó használatát is gyakorolták a „B” szolgálati csoportba beosztott tűzoltók, majd a műszaki mentőszer segítségével emelési gyakorlatot is végrehajtottak. A kedd délelőtti műszaki mentés keretében a veszélyes fák eltávolításának gyakoroltatására is sor került.

A Kőlaposon tartott komplex műszaki mentési gyakorlatot Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Pócsik Zoltán tű. ezredes, a kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok ellenőrizték és megfelelőre értékelték.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés