Csúnyát gondol, de kit érdekel?

Csúnyát gondol, de kit érdekel?
Piszok jó dolog politikusnak lenni. Ennél már csak egy jobb van: ha rokona valamelyik nagykutyának az ember. Akkor még annyi felelősség sincs, lehet lapítani a fűben. Mondjuk egy cég igazgatói tanácsában megbújni, vagy valamelyik alapítvány kuratóriumában tagként néma leventét alakítva csendben bólogatni. Persze jó kis dohányért. Koncz Tibor jegyzete.

Ha pedig kibújik a szög a zsákból, ne adj’ isten egészen véletlenül felszínre kerülnek a svihákságok, a főnök majd elboronálja a balhét. A politikusok ugyanis ehhez prímán értenek. Mármint ahhoz, mit kell ilyenkor mondani. Illetve semmit nem mondani, legfeljebb annyit kinyögni: „Nem nyilatkozom”. A másik igazi gyöngyszem: „Nem ismerem az ügyet…” Végső megoldásként: „Külföldön voltam, még nem tájékozódtam, keressen később.”

Ha már minden kötél szakad, mit ad ég, hát nem éppen akkor szólal meg a telefon, méghozzá rendkívül fontos témában, amikor a kínos kérdésekre kell(ene) válaszolni? A lényeg, hogy el lehessen sunnyogni. A többi meg azt gondol, amit akar. Speciel csúnyákat gondol, de ki a frászt érdekel?

Koncz Tibor
hirdetés