Csütörtökön újra a Papp László Sportarénában a Harlem Globetrotters

Budapest – Újra Budapesten játszik csütörtökön a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely megalakulásának jubileumi, kilencvenedik évfordulója alkalmából szervezett világkörüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat az 1930-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán – megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett – védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 118 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters – amely legutóbb 2011-ben tartott Budapesten bemutatót – csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is.

– MTI –
hirdetés