Curling Eb – Sorozatban hatodszor kapott ki a magyar női válogatott

St. Gallen – A magyar női válogatott sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera összeállítású csapat szerda este az elmúlt két alkalommal aranyérmes orosz négyestől kapott ki 8-3-ra.

Az oroszok két éve ebben az összeállításban lettek Európa-bajnokok, de tavaly másik kvartett védte meg a címet.

A tízcsapatos élvonalban a magyarok két sikerrel rajtoltak, azóta viszont mind a hat találkozójukat elvesztették, így visszacsúsztak a hetedik helyre, holtversenyben a dánokkal, a csehekkel és a törökökkel. Az alapszakasz utolsó, pénteki körében a már továbbjutott skótokkal találkoznak.

A legjobb hét indulhat majd a márciusi, kanadai világbajnokságon, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik helyezett a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

A második vonalban szereplő magyar férfi válogatott hat mérkőzés után két győzelemmel és négy vereséggel áll, így az már eldőlt, hogy a nyolcas csoportjában nem végezhet a továbbjutást jelentő első háromban, tehát a feljutásra és a vb-részvételre sincs esélye.

– MTI –Sporthírek


hirdetés