DAC-Slovan: kékmaszk-szindrómával egy magyar állampolgárt kezelnek Dunaszerdahelyen

Egy magyar állampolgár részesül fekvőbeteg-ellátásban a dunaszerdahelyi kórházban a szombati DAC-Slovan mérkőzés szurkolói közül – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth Zoltán, az egészségügyi intézmény igazgatója. Az agyrázkódással, eszméletvesztéssel és a levegőtlenség-összezsúfolódás miatti úgynevezett kékmaszk-szindrómával beszállított pácienst megfigyelés alatt tartják, computertomográfos (CT) fej- és mellkasvizsgálatot végeznek rajta.

Horváth Zoltán közölte, az említett fekvőbeteggel együtt a szombati futballmérkőzés kapcsán tíz embert láttak el a kórházban; a megfigyelésre bent tartott személyen kívül mindenki mást hazaengedtek. A tíz érintett közül öt magyar, öt pedig szlovák állampolgár – utóbbiakból három Slovan-drukker, kettő pedig a DAC szurkolója.

A csak egyszeri ellátásban részesített, majd távozó kilenc embernél elsősorban a fejrészen és a felsőtesten elszenvedett zúzódásos sérüléseket kellett kezelniük az orvosoknak; e sérülések egy részét tompa tárgytól származó ütések okozták.

Horváth Zoltántól megtudtuk: a kórháztól a szervezők eredetileg egy mentőautó biztosítását kérték sofőrrel és ápolóval. A sérüléses esetekhez rajtuk kívül a területileg illetékes gyorsmentő-szolgálat és – a helikopterrel Pozsonyba szállított 18 éves fiatal férfi esetében – a légi mentéssel foglalkozó szlovákiai szakcég munkatársait hívták ki.
hirdetés