Dajka László lesz az újonc várdaiak új vezetőedzője

Akt.:
Dajka László (balra) és Révész Attila tavaly májusban a Szpari-Kisvárda meccsen még egymás ellen meccseltek...
Dajka László (balra) és Révész Attila tavaly májusban a Szpari-Kisvárda meccsen még egymás ellen meccseltek... - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Újpesten is vitézkedtek a szabolcsiak, de ezért még nem adtak bajnoki pontot.

Most sem jött össze. A Kisvárda-Master Good vasárnap Újpesten lépett pályára, és az újoncnak most sem sikerült pontot szerezni. Pedig a brazil Felipe ismét hárított egy tizenegyest, ám végül a lilák mattolták a kisvárdaiak cerberusát. Ugyan pontot nem szerzett a várdai csapat, de vitézül küzdött és játékban is egyre hatékonyabb.

– Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés után értékelni, hiszen az elmúlt héten nagyon sok energiát fektettünk arra, hogy felkészüljünk az Újpestből. Kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket a korábbi fordulókban elkövettünk. Nem titkolt célunk volt az, hogy megnyerjük a mérkőzést. Úgy vélem erre meg is volt a lehetőségünk, szervezetten és odaadóan védekeztünk, a pontrúgásokra nagyon készültünk, az első félidőben volt is egy iylen után nagy lehetőségünk.

– Szünet után is voltak olyan szituációkat, amelyek a mi javunkra billenthette volna a mérleg nyelvét. Nagyon sajnálom a srácokat, hogy nem sikerült pontot szereznünk. Megyünk tovább ezen az úton ilyen hozzáállással a sors is a kegyeibe fogad majd bennünket.

A mérkőzés után sajtótájékoztatón a szakvezetőket arról is megkérdezték, hogy a meccs közben eleredt eső kedvezett-e valamelyik csapatnak.

-Az eső igazából nem változtatott a játék képén, az újpestiek passzjátékát talán tudta rontani, de igazából nem befolyásolta a mérkőzés képét- adott választ Kocsis János.

Miként arról már beszámoltunk,Kondás Elemér távozása után Kocsis János ugrott be , ám nem ő a végeleges megoldás. Kiderült, hogy már meg is van az új vezetőedző.

– Az látszik, hogy jó irányba mozdultunk el, ezért a jelenlegi stábtagokra a jövőben is számítunk – nyilatkozta Révész Attila sportigazgató – Ugyanakkor úgy ítélem meg, ezen a poszton különösen fontos a kötődés a városhoz és a csapathoz, hogy ne csak az egyéni érdek érvényesülése legyen az első. Ennek mérlegelése alapján került képbe Dajka László, aki Kisvárdán járt gimnáziumba és felnőtt futballistaként itt mutatkozott be a csapatban. Ráadásul edzőként az utánpótlás terén is szerzett tapasztalatot, ami azért fontos, hogy az akadémiánkon is lennek számára feladat. Szóbeli megállapodást kötöttünk vele, már a helyszínen látta az Újpest elleni meccsünket, de a korábbi két találkozónk felvételét is elemezte. A héten megismerkedik klubunk felépítésével, a klubfilozófiával és a Ferencváros elleni mérkőzés után a felnőtt csapat vezetőedzői szerepkörét ő látja el.

A három idegenbeli mérkőzés után szombaton jön a hazai premier, az új stadion avatója. Nem is akárki, hanem a Ferencváros ellen.

MLTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés