DAM: Nincs megállapodás

Alig egy hónappal ezelőtt 2 órát meg nem haladó munkabeszüntetést hirdettek a DAM 2004 Kft. dolgozói, kedd délután 2 órától viszont 32 órán keresztül nem veszik fel a munkát. Az ok: a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat közvetítőjének sem sikerült elérnie, hogy közeledjenek az álláspontok az idei bérfejlesztésről.

A hétfő délelőtti tárgyalás volt az utolsó határidő, amit a munkaadók szabtak, de ez is eredménytelenül zárult. Mladen Pejkovic, a DAM 2004 Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke és a tulajdonos képviselője a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: tekintettel arra, hogy a cég veszteségesen zárta a tavalyi évet, és az idei kilátások sem túl biztatóak, így nincs meg a fedezet a bérfejlesztésre. Ugyanakkor a 2006-os üzleti tervbe beépítették, hogy ha legalább nullszaldósan zárják az évet, akkor egy havi prémiumot kapnak a dolgozók, ami összegszerűen több, mint amit havi bérfejlesztésként kérnek a munkavállalók.
Ágotai József, a Vasas Szakszervezet elnöke szerint a dolgozók számára ez a megoldás elfogadhatatlan, ragaszkodnak a fejenként 10 ezer forintos havi bruttó béremeléshez. Mint mondta, végső elkeseredésükben fordultak a sztrájk eszközéhez, elszántak és kitartanak álláspontjuk mellett. A részletekre visszatérünk.
hirdetés