Daniék 1420 grammos, korán érkezett hőse

Dani, Nóri és közöttük a kis hősük: Bogi
Dani, Nóri és közöttük a kis hősük: Bogi
Nyíregyháza – A legnagyobb erőt a szülők jelenléte és szeretete adja a babáknak.

– Nagyon megijedtem – él ma is élénken Dánielben a 2013-as nap –, ezért másnap az első géppel hazarepültünk. Mindenki félt, egy ember volt köztünk a legerősebb! Én sírva hajtottam fejem a szülőágyra, és ő csak nyugtatott: „Minden rendben lesz, ne izgulj…!”

– A szülőszobán eltöltött, végtelennek tűnő három nap után kislányunk megérkezett hozzánk. Bogival együtt mi is költöztünk két emelettel feljebb, a mamaszállóra, ahol két hónapot „nyaraltunk”. Minden nap 5 órakor mentünk együtt a „korán érkezett legkisebb hősünkhöz”. Minden reggel izgatottan lestük – Nóri bentről, én kintről – a papírokat, hogy vajon hány grammot hízott a csöppségünk… Ablakok választottak el minket egymástól, ezért számomra minden egyes konzultálás az orvossal egy rémálom volt, hiszen semmilyen hang sem szűrődött ki a zárt ablakok mögül. De pár perc után Nóri mindig odafordult hozzám félig kisírt szemekkel és bólintott, hogy minden a legnagyobb rendben van.

– Órákat álltunk, mesét olvasva ültünk, mert a legnagyobb erőt a szülők jelenléte és szeretete adja a babáknak. Nagyon hosszú és nehéz időszak volt ez mindhármunk számára! Nekem a legrosszabbat az éjszakák jelentették. Otthon, egyedül, anélkül, hogy napközben megérinthettem vagy ölbe vehettem volna ez alatt a két hónap alatt. Mikor elérkeztünk egy-egy holtponthoz, a nővérek sokszor viccesen azzal nyugtattak minket: „…ne izguljatok, innen még senki sem ment férjhez!” Annak ellenére, hogy többen is azzal próbáltak minket nyugtatni, pár év múlva beéri a kortársait, a tornáknak és Boglárka kitartásának köszönhetően 7 hónapos korában már kúszott, alig 2 hónappal később mászott, majd fokozatosan felállt, kapaszkodva járt, és 13 hónapos volt, amikor önállóan is elindult felfedezni az őt körülvevő világot.
– Mára már feledésbe merültek a kezdeti nehézségek. Kislányunk, Boglárka történetével szeretnék megerősítésként és pozitív példaként szolgálni azoknak, akik hasonló cipőben jártak/járnak – küld erőt minden érintettnek Illés Dániel, s az egész család.

KM-NyZs
hirdetés