Magyarország

2011.06.22. 06:41

Jegyzet: Pártszavazásból pártszakadás?

<p>Politikai kérdésekben jártas, bár nem teljesen autentikus ismerősöm így foglalta össze az MSZP kongresszusról alkotott véleményét: Lögybölik. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong></p>

Közepesen árnyaltan utalva a körülményre, hogy bár nem kevés kritika fogalmazódik meg a kormánypárt tevékenységével kapcsolatban – talán a belső viták miatt is – ez nem jelenik meg markánsan a legnagyobb ellenzéki párt támogatottságának növekedésében. Részben erre kereste volna a választ a kongresszus, népszavazási kezdeményezéssel, határozattal erősítve meg az egységet, de a címlapokra mégis inkább a viták, találgatások kerültek. Kiderül mit fog megoldani a pártszavazás – ha lesz –, de ha rövid-középtávon nem teremtődik konszenzus, esetleg tényleg pártszakadás áll elő, megjósolhatatlanná válik a baloldali tömörülés további sorsa. A termékeny viták persze nem ártanak, ezek hiánya máshol, látható hova vezet.

Naivitás lenne azonban úgy gondolni, mély szakadék van a vélemények között, inkább az a nyilvánvaló: az írányítás megszerzéért folyik az egyre elkeseredettebb küzdelem.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!