Davis Kupa – Fucsovics egyenlített

Budapest/Siófok, 2015. július 19., vasárnap (MTI) – Fucsovics Márton a vasárnapi első egyes mérkőzésen legyőzte Mirza Basicot, ezzel a magyar válogatott kiegyenlített a bosnyákok ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának második fordulójában, Siófokon. A mérkőzés így a Nagy Péter-Tomislav Brkic mérkőzésen dől el.

DK, euro-afrikai zóna II-es csoport, 2. forduló:
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 2-2 – állás a vasárnapi első egyes után

Fucsovics Márton-Mirza Basic 6:7 (3-7), 6:1, 6:3, 6:2

A magyar játékos az első szettet rövidítésben elvesztette, de a folytatásban már ő irányított.
“Az első napon még küzdöttem az első mérkőzésen, de ma már nagyon jól ment a játék. – nyilatkozott Fucsovics az MTI-nek. – A tegnapi páros közben problémáim voltak a vádlimmal, de Makocsai Sándor terapeuta segítségével csináltam este egy vizes programot, így ma már nem volt semmi gond. Sajnálom, hogy elment a páros, azt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk.”

később:
Nagy Péter-Tomislav Brkic

szombaton játszották:

páros:
Fucsovics Márton, Gödry Levente-Mirza Basic, Amer Delic 6:3, 6:7 (8-10), 4:6, 0:6

pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Tomislav Brkic 6:2, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3
Nagy Péter-Mirza Basic 6:4, 4:6, 3:6, 3:6

A párharc a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában zajlik. A magyar csapat az első fordulóban, márciusban 4-1-re nyert Moldova együttese ellen Győrben. Ha a bosnyákokat is sikerülne megvernie, akkor szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhetne meg Luxemburg vagy Bulgária válogatottjával.

– MTI –
hirdetés