Davis Kupa – Köves Gábor a Fucsovics, Balázs párosra épít a folytatásban is

Budapest, Nyíregyháza – A Davis Kupa-válogatott kapitánya elárulta, hogy a világcsoport Belgium elleni nyolcaddöntőjében is a Fucsovics Márton, Balázs Attila párosra építi csapatát.

“Számítottunk rá, hogy nagyon erős ellenféllel találkozunk, de hát itt, a világcsoportban már minden csapat olyan minőséget képvisel, amely a sportág csúcsát jelenti” – mondta Köves Gábor az M4 Sportreggeli című műsorában csütörtökön.

A szakember hangsúlyozta: kaphattak volna erősebb és könnyebb ellenfelet is a szerdai sorosoláson, az viszont nehezíti a helyzetüket, hogy a belgák kérésére nagy valószínűség szerint idegenben kell játszaniuk. Köves kiemelte: az idén döntőbe jutó belgáknak David Goffin személyében top 20-as játékosuk van, míg a második számú emberük, a tapasztalt Steve Darcis a Davis Kupában mindig különösen jól teljesít.

“Nálunk az alapemberek mindenképpen maradnak, Fucsovics Márton és Balázs Attila ma kiemelkedik a magyar mezőnyből” – hangsúlyozta Köves. Hozzátette: mindkét teniszező bőven a top 200-ban van a világranglistán, és bízik benne, hogy Fucsovics hamarosan visszakerül a legjobb százba is. A kapitány elmondta: nem bővelkedünk a top 200-ban lévő játékosokkal, a most keretben lévő Borsos Gáboron és Piros Zsomboron kívül csak Nagy Péternek és Valkusz Máténak lehet esélye bekerülni a csapatba. A játékukra viszont csak akkor kerül sor, ha Fucsovics és Balázs sérüléssel bajlódik.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat a hétvégén, a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé. Ott, a belgák elleni nyolcaddöntőt február 2. és 4. között rendezik.

– MTI –
hirdetés