Davis Kupa – Köves Gábor: olyan, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re

Fucsovics Márton, miután legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc zárónapján a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban 2017. szeptember 17-én. Ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba
Fucsovics Márton, miután legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc zárónapján a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban 2017. szeptember 17-én. Ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A szövetségi kapitány szerint erőn felüli teljesítmény volt, amit a magyar férfi teniszválogatott a hétvégén véghezvitt azzal, hogy az oroszok ellen kiharcolta világcsoportba jutást.

Köves Gábor hétfőn az M4 Sportreggeli című műsorában úgy fogalmazott: hittek benne, hogy nyerhetnek, ezért jött össze a bravúr.

“Ez a három nap egy olyan tenisztörténeti esemény volt, olyan párharc, amit nem kaptunk ingyen, nagyon meg kellett küzdeni érte. Szenzációsan játszottak a fiúk és megint csak Fucsovics Marci fel tudta tenni az i-re a pontot, legyőzve a világranglista-32. Hacsanovot” – értékelt a kapitány, aki szerint ez a siker “nagyjából olyan, mintha a fociválogatott kijutna a vb-re”.

Köves hangsúlyozta, hogy azért “hihetetlen” a bravúr, mert a magyar csapatban nincs két top 20-as, de még top 50-es játékos sem, és a csapattagok mindig erőn felül teljesítettek.

A kapitány emlékeztetett rá, hogy bár a hétvégén csak Fucsovics Márton és Balázs Attila jutott szerephez, de mások is részt vettek az eddigi munkában, játszottak a korábbi összecsapásokon, így nekik is jár a dicséret.

Arról, hogy mi kell egy papíron erősebb ellenfél legyőzéséhez, úgy vélekedett: a hozzáállás nagyon sokat számít.
“A teniszben véletlenek nincsenek, kimész a pályára, ott nem lehet blöffölni, minden egyes pontban benne kell lenni. Végig kell játszani úgy a mérkőzéseket, hogy ne legyen kihagyás” – mondta, majd úgy folytatta: “Ami nagyon fontos, az az, hogy a DK-ban kicsit más a helyzet, mint az egyéni versenyeken, a játékosok a cseréknél leülhetnek, kaphatnak biztatást, tanácsot, és ez segíthet nekik abban, hogy egy kicsit faragjanak a tudásbeli különbségből, ami a ranglistán látszik.”

Szerinte már csak azért is “óriási dolog”, hogy az oroszokkal szembeni és korábban a szlovákok elleni mérkőzést meg tudták nyerni, mert hittek abban, hogy ez lehetséges, és meg is tudták valósítani.
A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat a hétvégén, a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé. Fucsovics megnyerte a két egyesét, és Balázzsal – aki egyesben megszorongatta a legjobb oroszt – párosban is győzött.

A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor. A lehetséges ellenfelek: Kazahsztán, Horvátország, Svájc, Hollandia, Németország, Franciaország, Szerbia, Belgium, Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Spanyolország, Japán és Kanada.

– MTI –


Budapest, 2017. szeptember 17. Fucsovics Mártont (középen) ünneplik a magyar csapat tagjai, miután legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc zárónapján a Kopaszi-gáton emelt ideiglenes stadionban 2017. szeptember 17-én. Ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.
Budapest, Nyíregyháza - Fucsovics Márton három szettben legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok 3-1-re megnyerték a csatát, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba. A Kopaszi gáton emelt ideiglenes - mintegy négy...
hirdetés