Davis Kupa – Nagy Péter kikapott, hátrányban a magyarok

Akt.:
Budapest, 2016. július 15. Nagy Péter a szlovák Andrej Martin elleni tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia találkozón a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) 2016. július 15-én. A magyar játékos három játszmában kikapott, így Szlovákia 1-0-ra vezet. MTI
Budapest, 2016. július 15. Nagy Péter a szlovák Andrej Martin elleni tenisz Davis Kupa-mérkőzésen, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia találkozón a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) 2016. július 15-én. A magyar játékos három játszmában kikapott, így Szlovákia 1-0-ra vezet. MTI - © Fotó: Marjai János
Budapest – Nagy Péter három játszmában kikapott Andrej Martintól a Magyarország-Szlovákia tenisz Davis Kupa-találkozón, így a házigazda magyarok a pénteki első egyes után 1-0-s hátrányban vannak az euro-afrikai zóna I-es csoportjában zajló találkozón.

Nagy jelenleg a 431., Martin pedig a 122. a világranglistán. A magyar játékos a végén hat meccslabdát hárított, a hetediket azonban már nem tudta.

A pénteki második egyest Fucsovics Márton (165.) játssza majd Jozef Kovalikkal (124.), míg a szombati páros mérkőzésen a Fucsovics, Gödry Levente duó ellenfele a Martin, Igor Zelenay kettős lesz. A zárónapon Fucsovics-Martin és Nagy-Kovalik összecsapásokat rendeznek.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese legutóbb 2013 áprilisában, Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

Eredmény:
Magyarország-Szlovákia 0-1 – állás az első egyes után

Nagy Péter-Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6

A magyar férfiválogatott a budapesti Europe Tennis Centerben (ETC) fogadja a szlovák csapatot péntektől vasárnapig. A két csapat először találkozik a DK-ban. A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradó egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

– MTI –
hirdetés