Davis Kupa – Rubljov szerint “hosszú út vezet” számára a legjobb tízig

Budapest – A hétvégi Magyarország-Oroszország tenisz Davis Kupa-párharc miatt Budapesten tartózkodó Andrej Rubljov szerint hosszú út vár még rá, hogy be tudjon törni legjobb tíz közé a világranglistán.

A múlt héten még Rafael Nadallal vívott negyeddöntőt a US Openen az orosz tinédzser, aki a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában úgy fogalmazott, a jelenlegi legjobb játékosoknak nincs gyenge pontja, fizikailag sokkal erősebbek nála. Elmondása szerint az sem számít, hogy amíg ő 19 éves, addig Nadal 31, Roger Federer pedig 36.
“A pályán csak annyit érzek, hogy ők sokkal jobbak és erősebbek nálam. Olyan, mintha ők lennének 19 évesek, nem pedig én” – mondta.

A Nadallal játszott US Open-negyeddöntőről kiemelte, nagyon rosszul szervált azon az összecsapáson, így a későbbi győztes spanyol ellenfele még fogadóként is hatalmas nyomást tudott rá helyezni.

“Rafa nagy játékos, igazi bajnok, elképesztő nézni, ahogy játszik. Nagyon tisztelem őt és Federert is” – tette hozzá Rubljov, aki a hétvégi Davis Kupa-párharc kapcsán megemlítette, hogy sokat tanult a Balázs Attilától júliusban elszenvedett umagi vereségből.

“Tudom, mire számítsak, nagyjából megismertem a stílusát, játékát. Akkor Attila nagyon jól játszott, ha megint összekerülünk, meglátjuk, most mire megyünk egymással” – tette hozzá.

Hosszú távú céljaként a világelsőséget és a Grand Slam-győzelmeket nevezte meg, de megemlítette, hogy minden teniszezőnek ez a vágya.

“Nem tűzök ki magam elég olyan célt, hogy három vagy négy hónap múlva már a legjobb tízben legyek. Igyekszem reálisan látni a kérdést, és csak arra koncentrálni, hogy minden nap jobb legyek, mint előtte” – fejtette ki a világranglistán 37. teniszező, majd hozzátette, nem szabad felesleges terhet pakolnia magára, mert ha bármilyen konkrét helyezésre vonatkozó tervet megfogalmazna, “holtbiztos, hogy pont fordítva történnének a dolgok”.

A Kopaszi-gáton péntektől vasárnapig tartó magyar-orosz összecsapás győztese feljut a világcsoportba, amelyben a magyar válogatott legutóbb 1996-ban szerepelt. Az orosz csapatot Rubljov mellett Karen Hacsanov (32.), Danyiil Medvegyev (61.) és Konsztantyin Kravcsuk (169.) alkotja, míg magyar részről Fucsovics Márton (113.), Balázs Attila (164.), Piros Zsombor (677.) és Borsos Gábor (902.) játszik majd.

– MTI –
hirdetés